Bakan Bolat, istihdam yoğun sektörlere finansman noktasında öncelik verileceğini açıkladı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile birlikte mutabakata vardıkları ilave finansman destekleri açıklanacak." dedi.

Laleli Sanayici İş İnsanları Derneği'nde (LASİAD) düzenlenen toplantıda konuşan Bolat, Türkiye'nin sanayiyi tekstil sektörüyle öğrendiğini söyledi.

Türk sanayisinin temelinin tekstil ve gıda sektörüne dayalı olduğunu belirten Bolat, "Biz sanayiciliği öğrendiğimiz tekstil ve hazır bir sektöründe dünyanın önde gelen oyuncularından biri konumuna ulaştık. Bunu da asla kaybetmeyeceğiz. Zaman zaman genel ekonomik konjonktür ve dünya ve uluslararası pazarlardaki talep daralmaları gibi sıkıntılar olabilir. Bazen aşağı doğru, çoğu zaman yukarı doğru bir ivme her zaman bu sektörü ayakta tutmuştur. Tekstil ve konfeksiyon sektörü bundan 40 yıl önce Türkiye'nin ihracatının neredeyse üçte ikisini oluşturuyordu. 2002 senesinde 36 milyar dolarlık ihracatımızın üçte birini, yüzde 35'ini oluşturuyordu ama Türkiye başka alanlarda da sanayileşmeyi öğrendi, ilerledi ama tekstil ve konfeksiyonu hiçbir zaman bırakmadık." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri