Bakan Bayraktar: Trabzon'un En Büyük Sorunları Yatırım Ve İstihdamdır

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’un en büyük sorununun yatırım ve istihdam olduğunu belirterek, “Yatırım ve istihdam paralel yürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon’un en büyük sorununun yatırım ve istihdam olduğunu belirterek, “Yatırım ve istihdam paralel yürüyor. Trabzon için somut, geniş kapsamlı ve büyük yatırımlar yapmak zorundayız.” dedi.

Bakan Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ve Trabzon’un geldiği seviyenin dünden daha iyi olduğunu ifade etti. Yarının ise bugünden iyi olacağı, olması gerektiğine vurgu yapan Bayraktar, “Bu anlayış ve maksatla çalışmalıyız. Millete hizmet yolunda yorgunluk, bıkkınlık olmaz ve olamaz. Tüm Türkiye’de hizmet yarışımız sürmelidir. Bu hizmet yarışında Trabzon çok özel olmalı. Trabzon’un tarihi, coğrafi, kültürel hatta siyasi özellikleri, Trabzon’u özel bir yer yapan başlıca nedenlerdendir. Trabzon’da hizmet üretmeli ve hizmetlerimizi gördükçe, heyecanımızı da enerjimizi de daha bir artırmalıyız. Cumhuriyet'in 100. yılında doğal ve kültür mirasını turizm ile dünyaya sunan, sahip olduğu imkânları tarım ve turizmde verimli kullanan, ihracatını her yıl artıran; tarım, turizm, ticaret ve lojistikte Türkiye’nin lider şehri ve üretim merkezi Trabzon hedefiyle çalışmalıyız.” diye ifade etti.

Trabzon’un en büyük sorunlarının, yatırım ve istihdam olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, yatırım ve istihdamın paralel yürüdüğünü, Trabzon için somut, geniş kapsamlı ve büyük yatırımlar yapmanın zorunluluğuna dikkat çekti. Gerek TOKİ başkanlığı, gerekse bakanlığı döneminde kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Trabzon’a kaynak gelmesini sağladığını anlatan Bayraktar, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu yolla vasıfsız elemanlar iş buldu, inşaat sektörü canlandı. Trabzon’un fotoğrafı, şehircilik yüzü güzelleşti, daha da güzelleşecek. Örneğin, Zağnos Vadisi Projesi’ni etap etap tamamlıyoruz. Yine, bildiğiniz gibi; Trabzon’da yerel yönetimler ve TOKİ ile işbirliği hâlinde il merkezinde Zağnos, Tabakhane, Ayasofya, Çömlekçi, Ortahisar ve Narlıbahçe, ilçelerde ise Pelitli, Çağlayan, Araklı ve Yomra’da kentsel dönüşüm ve gelişim projelerini yürütmekteyiz. AK Parti hükümetleri döneminde sağlık alanında dev yatırımlar yapıldı. Eskiden hatırlayınız Trabzon’da sadece 3 hastane vardı. Şu an Trabzonumuz hem tesis, hem personel sayısı açısından, hem de sunulan hizmetin kalitesi açısından çok iyi bir noktadadır. Karayolları, grup ve köy yollarının yapılması, bakımı, onarımı ve asfaltlanması konularında da önemli çalışmalar yürüttük. Bu konuda en net örnek; bölünmüş yol uzunluğunu 145 kilometreden 520 kilometreye çıkarmamızdır. Bu ülkenin evlatları olarak nasıl ki ülkemize hizmet etmek görevimizse, Trabzon’un çocukları olarak Trabzon’a emek vermek de boynumuzun borcudur.”




CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri