Bakan Avcı'nın cevap veremediği soru

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gündemdeki "dershanerler kapatılacak" tartışmasına bu akşam üç kanalala çıkarak yanıt vermeye çalıştı

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili taslağın basına yansıması sonrası Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı dün gece iktidar yakın kanallar arasında yoğun bir mesai yaptı.

Gün boyu sessizlik içinde olan Bakan Nabi Avcı, 1 saat içinde 3 kanala çıkarak (Önce Habertürk, Sonra A Haber ve Kanal 24) dershaneleri neden kapatmaya çalıştıklarını açıklama çalıştı ama pek de başarılı olamadı.

Zira Bakan Avcı, dün akşam yaptığı açıklamalarda dershanelerin mevcut eğitim sistemi içinde bir zorunluluk olduğunu itiraf etti.

Özel teşebbüs'ün şirketlerini ancak sıkıyönetim ve darbe dönemlerinde olduğu gibi "Ya özel okula dönüşecekler ya da 2 yıl için açık lise olacaklar" diye emir buyuran Bakan daha sonraki açıklamasında "Okuldaki takviye kurslar da yeniden uygulamaya konacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı'nın bu açıklaması da bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtti.

MADEM OKULA DESTEK KURSLARI OLACAK, O ZAMAN DERSHANELERİ NEDEN KAPATIYORSUNUZ?

Dün akşam cevabı en çok merak edilen soru buydu ama bu soru bir türlü cevabını bulamadı.

Öte yandan, Bakan'ın bu açıklamalarına bir tepki de ÖZDEBİR Genel Başkanı Faruk Köprülü'den geldi. Bakan'ın "takviye kurslar açılacak" sözünü atıfta bulunan ÖZDEBİR Başkanı, "Bir taraftan, ‘Dershaneleri kapatıyoruz’, bir taraftan ‘Kurs açıyoruz’ düşüncesi bize olan ihtiyacı ortaya koyuyor zaten.” dedi.

ETÜD MERKEZLERİ VE OKUMA SALONLARI KAPATILIYOR

Öte yandan hükümet tarafından dershanelerin kapatılmasına en büyük gerekçe olarak gösterilen "parası olan dershaneye gidiyor, parası olmayan gidemiyor, onun için kapatıyoruz" tezinin de gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Bakanlık, dershanelerle birlikte çocuklara ve gençlere bedava hizmet veren ve özellikle Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ya karşı da önemli bir işlev gören Etüd Merkezleri ve okuma salonlarını da kapatacağını açıkladı.

İşte Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın açıklamalarından satırbaşları;

* "Ya özel okula dönüşecekler ya da iki içinde açık lise olacaklar

* Takviye kurslar da yeniden uygulamaya konulacak

* Milli Eğitim sisteminin içerisinde bir üst eğitim kurumuna hazırlayan herhangi bir kurum olmayacak.

* Yabancı dil kursları, sürücü kursları devam edecek

* 2014-2015 eğitim öğretim sisteminde deshaneler olmayacak."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri