Bakan Avcı'dan Zaman'a yalanlama

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı son zamanların en çok tartışılan konularından dershaneler ile ilgili duruma son noktayı koydu

Milli Eğitim Bakanı Avcı dershanelerin okula dönüşeceğini ya da 2 yıl için açık lise olacağını ifade etti. Bakan Avcı, Açık lise üzerinden takviyeler kurslar da yeniden uygulamaya konacak dedi.

'EĞİTİME BÜYÜK DARBE'YE MEB'DEN YALANLAMA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Zaman gazetesinde yayımlanan dershanelerin kapatılmasına ilişkin "Eğitime Büyük Darbe" başlıklı haberin kamoyunu yanlış yönlendirdiğini açıkladı. MEB'den yapılan açıklamada, "Zaman gazetesinde 'Eğitime Büyük Darbe', Samanyolu Haber Kanalı'nda 'Eğitimde Sıkı Yönetim Dönemi', başlıklı haberlerin içine, MEB'in mevzuat çalışmaları ile ilgili, kamuoyunu yanlış yönlendirecek yalan unsurların monte edildiği görülmekte. Sosyal medyada ise bu yalan haber unsurları ekseninde, "Eğitime Darbe Planı" başlığı ile sistematik bir kampanya yürütülmektedir" denildi.

Açıklamada, eğitim sisteminin sorunlarına ilişkin çalışmaların demokratik hukuk devletinin gerekleri çerçevesinde yapıldığ belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Bakanlığımız, 2010-2014 Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planı'nda da kamuoyuna açıklandığı üzere dershanelerin özel okullara dönüşmesini kolaylaştıracak bazı teşvikleri öngören bir yasa önerisi hazırlığı içindedir. Bu hazırlıklar esnasında en çok riayet edilen husus, başta dershane çalışanları, öğrenciler ve veliler olmak üzere hiç kimsenin mağdur edilmemesi, özel sektörün eğitim alanında daha etkin bir biçimde yer alması ve okul dışı alternatif programlar uygulayan kurumlara bağımlılığın ortadan kaldırılmasıdır. Haberde ileri sürüldüğü gibi dershanelere para cezası uygulamak, sıkıyönetim uygulamaları getirmek, yazı-reklam- broşür yayınlayan dershanelere maddi yaptırım getirmek gibi alenen yalan ve kamuoyunu kışkırtıcı ifadeler taslak metinde kesinlikle bulunmamakta."

Açıklamada, yasal düzenlemenin TBMM'de olağan yasalaşma süreçlerinin dışına çıkılarak yapılacağı iddiasının da yalan olduğuna dikkat çekildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri