Bakan Avcı: Suriyeli Kız Çocuklarının Eğitimleriyle De Yakından İlgileniyoruz

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’nin kız çocuklarının okullaşma oranında lider bir ülke olduğunu söyledi. Bakan Avcı, sadece TC vatandaşı olan kız çocuklarının değil ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye sığınma talep eden Suriyeli...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’nin kız çocuklarının okullaşma oranında lider bir ülke olduğunu söyledi. Bakan Avcı, sadece TC vatandaşı olan kız çocuklarının değil ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye sığınma talep eden Suriyeli kız çocuklarının da eğitimleriyle yakından ilgilenildiğini ifade etti.

Hatay’daki temasları kapsamında ilk ziyaretini AK Parti Hatay İl Teşkilatına gerçekleştiren Bakan Avcı burada partililerle bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptığı konuşmada, Hatay’ın özellikle son 12 yılda altyapı ve beşeri itibariyle, eğitimde, ulaşımda, sağlıkta, emniyette ve adalette önemli yatırım ve hizmetlerle buluştuğunu söyledi. Hatay’da eğitimde özellikle okul öncesi, temek ve yüksek öğretimde çok ciddi kurumsallaşma ve kazanımlar elde edildiğini hatırlatan Avcı, "Pazar günü cumhurbaşkanı seçimi yani demokrasi şölenimiz var. Cumhurbaşkanı seçiminde inşallah Başbakanımızı halkımızın teveccühleriyle seçeceğiz. Hatayımıza, vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

'KIZ ÇOCUKLARINDA OKULLAŞMA ORANI YÜZDE YÜZÜ GEÇTİ'

Bölgede yaşanan iç karışıklık nedeniyle ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli ailelerin çocuklarının eğitimlerine devam edebilmeleri için bazı düzenlemeler yaptıklarını kaydeden Avcı şöyle konuştu: "Bölgemizde yaşanan son olaylar nedeniyle sadece Türkiye vatandaşı çocuklarımız için eğil ayrıca misafir öğrenciler içinde bir takım düzenlemeler yapmamızı gerektiren durum ortaya çıkmıştı Hatay’da. Zaman zaman farklı ülkelerden gelen konuklarımız kız çocuklarının okullaştırılması alanında sağladığımız başarılar için tebrik ediyorlar. Ben de diyorum ki sizdeki rakamlar yanlış, Türkiye yüzde 97’ler oranında kız çocuklarının okullaştırılması meselesi. Ancak şimdi yüzde yüzü de aştık. Türkiye’deki kız çocuklarının okullaştırılması yüzde yüzün üzerine çıktı. İstatistik olarak yüzde yüzün üzerine nasıl çıktınız, yani her yüz çocuktan yüzbeşini nasıl okullaştırırsınız gibi bir soru işareti konuluyor. Diyorum ki biz sadece TC vatandaşı kızlarımızı değil Suriye’den gelen kızlarımızı da okullaştırdığımız için yüzde yüzün üzerine çıktık."

AK Parti Hatay İl Başkanlığını ziyaretinin ardından Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'yi makamında ziyaret eden Bakan Avcı "Ben bu vesileyle Hatay’ın yetiştirdiği merhum şair Cemil Meriç’e vefasından ötürü, adına yapılan kültür evinden ötürü tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Antakya Belediye Başkanımıza hizmet süresinde başarılar diliyorum." dedi.

Bakan Avcı, Uzun Çarşı esnafıyla da bir araya geldi. Dükkanları gezerek esnafla selamlaşan ve hatırlarını soran Avcı’ya Hatay’ın meşhur künefesinden ikram edildi ve Antakya’da üretilen ayakkabı hediye edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri