Bakan Avcı: İşgüzarlıklara Karşı Söylüyorum Tır’da Gıda Var

Eskişehir'de, Suriye'ye yardım gönderilmesi törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, esprili TIR göndermesinde bulundu.

Eskişehir'de, Suriye'ye yardım gönderilmesi törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, esprili TIR göndermesinde bulundu. Bakan Avcı, "TIR'ımızda gıda maddeleri var. İşte işgüzarlıklara karşı bir kere daha söylüyoruz, gıda maddelerimiz var. Diğer TIR'larda olduğu gibi bunda da gıda maddeleri var." dedi.

Eskişehir'de, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir 2013 Türk Kültür Başkenti Ajansı tarafından Suriye'ye bir TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi. İçinde çay, yağ, un, şeker, makarna ve arpadan oluşan 25 bin ton gıda maddesinin gönderilmesiyle ilgili Eskişehir Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can ve Vali Güngör Azim Tuna katıldı. Törende konuşan Bakan Avcı, söz konusu yardım kampanyasının özellikle Milli Eğitim Bakanlığı için büyük anlam taşıdığını söyledi.

"YARDIM TIR'LARININ ARKASI GELECEK"

Suriye'den Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli çocukların eğitimi konusunda çok özel bir program uyguladıklarını aktaran Bakan Avcı, şöyle dedi: "Bu sömestr tatiline girerken 45 bine yakın Suriye'den gelen çocuklarımız karnelerini aldılar. Dolayısıyla onların da bu tatilde biraz daha rahat edebilmeleri için bu düzenlenen kampanya iyi bir fırsat olacak. Eskişehirli çocuklarımızın, velilerimizin bu kampanyaya gerekli desteği vereceğinden eminim. Bunun ilk nişanesi olarak ilk TIR'ımızı gönderiyoruz. Bunun arkası da gelecek. Özellikle çocuklarımıza yönelik olarak ihtiyaç malzemelerini yine çocuklarımızın katkılarıyla, zenginleştirerek bölgeye göndereceğiz. İnşallah elbirliğiyle onların bu kışı da rahat geçirmeleri için elimizden geleni yapacağız."

Bakan Avcı, konuşmasının sonunda, yardım TIR'ıyla ilgili esprili bir cevap verdi. Törendeki bir kişinin 'bu TIR'da diğer TIR'lar gibi durdurulmasın' sözü üzerine Bakan Avcı, "TIR’ımızda gıda maddeleri var. İşte işgüzarlıklara karşı bir kere daha söylüyoruz, gıda maddelerimiz var. Diğer TIR'larda olduğu gibi bunda da gıda maddeleri var. İnşallah hayırlara vesile olur." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri