Bakan Avcı: Eskişehir'deki Düsturumuz Az Laf, Çok İş

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı Harun Karacan'ın aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "Eskişehir'de bir düsturumuz var.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı Harun Karacan'ın aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "Eskişehir'de bir düsturumuz var. Az laf, çok iş. Bu prensibin az laf kısmını verdik, çok iş kısmını da vermeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak açıklanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetim kurulu üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Harun Karacan memleketinde törenle karşılandı. Karacan ve Bakan Avcı için, Ankara-Eskişehir Karayolu Organize Sanayi Bölgesi girişinde karşılama töreni düzenlendi. Yüzlerce partilinin araçlarıyla birlikte katıldığı karşılama töreni sırasında, Ankara'dan Eskişehir istikametinde üç şeritli olan yolun iki şeridi partililer tarafından trafiğe kapatıldı. Bu durum araç sürücülerin tepkisine neden oldu. Karşılama noktasına dünden bu yana Ankara'da bulunan Karacan önce geldi. Karşılama sırasında Karacan için iki koç kesildi. Daha sonra karşılama alanına Bakan Avcı'nın gelmesi beklendi. 20 dakikalık beklemenin akabinde Bakan Avcı, karşılama alanına geldi ve heyet buradan otobüsle şehir turu attı. Bakan Avcı ve Karacan için daha sonra aday tanıtım toplantısının yapılacağı Atatürk Kapalı Spor Salonu'na geçildi.

Buradaki törende konuşan Bakan Avcı, kendilerini muhabbet fedaisi olarak tanıttı ve bu yolda yürüdüklerini kaydetti. 'Az laf, çok iş' düsturuyla yola devam ettiklerini anlatan Bakan Avcı, " Ne demiştik o ilk toplantımızda? Biz gönüller yapmaya geldik. Ne demiştik? 'Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı. Söz ola ağulu aşı, yağ ile bal ede bir söz.' Biz muhabbet fedaileriyiz." diye konuştu.

Eskişehirlilere Kars türküsüyle de seslenen Bakan Avcı, şöyle konuştu: "Kars türküsü diyor ki; 'muhabbet olsa olan, ah nece olmaz olmaz. Nice olmaz denilen şeyler vardır ki muhabbet olsa olan.' Harun kardeşim Eskişehir'e, belediyecilikte muhabbetin, hizmetin, gayretin ne olduğunu inşallah çalışarak gösterecektir. Biliyorsunuz, Eskişehir'de bir düsturumuz var. Az laf, çok iş. Benden önce konuşan milletvekili arkadaşlarım da, il başkanım da, Harun kardeşim de, bu prensibin en güzel örneklerini verdiler. Bu prensibin az laf kısmını verdik, çok iş kısmını da vermeye devam ediyoruz."

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Harun Karacan ise Eskişehir için birlikte çalışacaklarını, birlikte başaracaklarını kaydetti. Karacan, şöyle konuştu: " Biz birlikte bu ili daha iyi yarınlara daha rahat bir geleceğe hazırlayacağız. Biz birlikte yeni Eskişehiriz. Bugün AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak sizlerin huzurundayım. 30 Mart 2014'de yepyeni bir hamleyle birlikte girişeceğiz. Eskişehir'in bütün renklerini kuşatan ve temsil eden bir yönetim anlayışına sahip olacağız. Biz Eskişehir'in 2023 Türkiyesi'nin en güzel, en modern bir kent olmamızı sağlamamız gerekiyor."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri