Bakan Ala'ya Gaziantep'teki İşadamların Fişleme İddiası Soruldu

MHP Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, son dönemde Gaziantep ilinde bulunan birçok işadamının fişlendiği yönünde bazı medya organlarına da yansıyan haber ve iddialarla ilgili TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.İçişleri Bakanı...

MHP Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçın, son dönemde Gaziantep ilinde bulunan birçok işadamının fişlendiği yönünde bazı medya organlarına da yansıyan haber ve iddialarla ilgili TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle verdiği önergede MHP’li Yalçın şu soruları yöneltti: "Halen anılan ilimizde Sanayi Odası, Ticaret Odası veya Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlı işadamlarının toplam sayılarının bağlı bulundukları odalara ve meslek gruplarına göre dağılımı nasıldır?

Son dönemde anılan ilimizde faaliyet gösteren işadamlarının fişlenerek idari ve/veya siyasi baskı altına alınmak istendikleri yönünde medyaya da yansıyan haberler ve iddialar doğru mudur? Doğru ise iş adamları hangi gerekçelerle fişlemeye tabi tutulmaktadırlar?

Anılan ilimizde 2011-2014 döneminde haklarında fişleme yapılan işadamlarının toplam sayılarının yıllara göre dağılımı nasıl olmuştur? Anılan dönemde fişlemeye tabi tutulan işadamlarının fişlenme gerekçeleri nelerdir?

Anılan ilimizde 2011-2014 döneminde haklarında fişleme yapılan işadamlarından ilk 50 kişinin isimleri veya şirketleri hangileridir?

Anılan ilimizde haklarında fişleme yapılan işadamlarının Bakanlığınız yetkilileri ya da il/ilçe yöneticileri aracılıklarıyla, AKP il ve ilçe teşkilatları ile AKP’li yöneticilerin bulunduğu vakıf ve/veya derneklere ayni veya nakdi yardım yapmaya zorlandıkları, aksi takdirde ticari itibarlarının yok edileceği yönünde tehdit edildikleri iddiaları doğru mudur?

Bakanlığınızın anılan konuya ilişkin görüşü ile ülkemizin içeride ve dışarıda itibar kaybına yol açan bu hukuk ve çağ dışı uygulamalardan kurtarılmasına yönelik 2015 yılı programı nasıldır?" CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri