Bakan Ağbal: “yaraları Saracağız”

Maliye Bakanı Naci Ağbal, terör olayları nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilerek yaraların sarılacağını söyledi.2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde milletvekillerinin sorularına c...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, terör olayları nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilerek yaraların sarılacağını söyledi.

2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinde milletvekillerinin sorularına cevap veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, Suriye’den Türkiye’ye gelen insanlarla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bugüne kadar insani yardım amaçlı her türlü gayreti gösterdiğini kaydederek, “Millet olarak da büyük bir misafirperverlik gösterdik. Tabii ki bu sırada özellikle Suriye’den gelen vatandaşlarımızın yoğun olduğu illerde birtakım sosyoekonomik ihtiyaçlar ortaya çıktı; devlet olarak da, hükümet olarak da bunlarla ilgili gerekli önlemi alıyoruz” dedi.

“BU YARALARI SARACAĞIZ”

Ağbal’a, "Terör nedeniyle ortaya çıkan mağduriyetlerle ilgili ne yaptıkları" soruldu. Bunun üzerine Ağbal, şöyle konuştu:

“Terörün yaralarını sarmak için devlet olarak, hükümet olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ama Bakanlık olarak oradaki esnafımızın vergi borçlarıyla ilgili bir düzenleme yaptık. Bu kapsamda, vergi kanunlarının uygulanması bakımından o alanlarda mücbir sebep hâli ilan edildi. Mücbir sebep hâlinin 1 Aralık 2015 günü itibarıyla başlaması, 29.2.2016 günü itibarıyla sona ermesi ve 31.8.2006 tarihine kadar ödenmesi gereken vergilerin de ödenmesi öngörüldü."

Konuyla yakından ilgilendiklerini belirten Ağbal, şunları söyledi:

"Esnafımızla ilgili vergi kanunları bağlamında yapılması gereken ilave bir ihtiyaç olduğunda da bu konuyu değerlendirir ve vatandaşlarımızın sıkıntılarını gideririz ama o bölgede esnafımızın da, o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın da günlük ihtiyaçlarının karşılanması, barınma, yeme içme ve tekrar hayatın normalleştirilmesi bakımından da hükümetimiz yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Bu kapsamda, bir eylem planı Sayın Başbakanımız tarafından açıklanmıştır. Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Bey, Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz Bey bu konuyla ilgili bakanlıklar arası koordinasyonu sağlamaktadır. Yakında bu yaraları saracağız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri