Bakalar Kurulu’ndan ‘acele Kamulaştırma’ Kararı

Bakanlar Kurulu, Manisa ve İzmir’de yapılacak olan santraller için acele kamulaştırma kararı aldı. Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre; Manisa'nın Alaşehir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bir taşınmazın, 2013/21 numaralı jeotermal...

Bakanlar Kurulu, Manisa ve İzmir’de yapılacak olan santraller için acele kamulaştırma kararı aldı.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre; Manisa'nın Alaşehir ilçesi sınırları içerisinde yer alan bir taşınmazın, 2013/21 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsat sahasında yapılacak sondaj çalışmaları kapsamında Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından ‘Acele kamulaştırılması’, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

Manisa ve İzmir'de tesis edilecek Alares Rüzgâr Enerjisi Santrali’nin yapımı amacıyla da bazı taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına Bakanlar Kurulu tarafından karar verildi.

Ağrı'nın Patnos İlçesi Yeni Mahalle’de bulunan 14 Ocak 2013 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile ilan edilen riskli alan sınırları içerisinde kalan mülkiyetleri Hazineye ait bazı taşınmazların mevcut tahsislerinin kaldırılarak, tapu kütüğünde yer alan şerh, beyan ve belirtmelere uyulmak kaydıyla, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun amaçlarında değerlendirilmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tahsis edilmeleri, Maliye Bakanlığının yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri