Bahşılı Ve Yahşihan’da Yağışlar Etkili Oldu

Kırıkkale’ye bağlı Bahşılı ve Yahşihan ilçelerinde ve köylerinde aşırı yağış etkili oldu. Gece aniden bastıran şiddetli yağışlar, Bahşılı merkez Bahçeli Mahallesi ve Yukarı Çamlıca köyleri ile Yahşihan ilçesi Kılıçlar ve...

Kırıkkale’ye bağlı Bahşılı ve Yahşihan ilçelerinde ve köylerinde aşırı yağış etkili oldu. Gece aniden bastıran şiddetli yağışlar, Bahşılı merkez Bahçeli Mahallesi ve Yukarı Çamlıca köyleri ile Yahşihan ilçesi Kılıçlar ve Hisarköy köylerinde yer yer zarara yol açtı.

Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Uyar, afet bölgesini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Afetzedelerin yaralarının en kısa sürede sarılacağını söyleyen Uyar, devletin halkının yanında olduğunu açıkladı.

Öte yandan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Müdürlüğü teknik personeli ile köylerden sorumlu Tar-Gel personeliyle sel afetinin olduğu 3 ilçede hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirtti. Kırbaş, afetten zarar gören ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilerin Bakanlar Kurulu kararına göre kredi kuruluşlarına olan Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri borçlarının ertelenmesi için hasar tespit çalışmalarına başlandığını ifade etti.

Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, metrekareye yaklaşık 37 kilogram yağış düştüğünü ve rüzgarın hızının da saatte 70 kilometreyi bulduğunu açıklayan Kırbaş, “Arazide yapılan incelemelerde aşırı yağış ve sel afetinden özellikle dere yatakları ve çukur yerler etkilenmiş ve yaklaşık 7 bin dekar alanda ayçiçeği, domates, fasulye, mısır ve bağ alanlarında yaklaşık yüzde 30-40 dolayında zarar olduğu tespit edilmiştir.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri