Bahri için efsane ödülü

Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin: “Tekvando’da 3 kez dünya şampiyonu olan Bahri Tanrıkulu için özel ödül talep ettim. Başarısını tekrar etmiş sporculara özel ödül verilmesi büyük bir teşvik olur

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, tekvandoda 3 kez dünya şampiyonu olan Bahri Tanrıkulu için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden özel ödül talep etti. Metin Şahin, yaptığı açıklamada, Türkiye’de başarının tekrarı ve dünyada elit sporcular arasına giren sporculara mutlaka teşvik ödülü verilmesi gerektiğini belirterek, “Sporda başarı kolay elde edilmiyor. Hele ki bu başarının devamlı olabilmesi için, yani sürekliliği için sporcuyu mutlaka yasal ödülün dışında özel olarak da ödüllendirmek gerekir. Bakın Amerika ve Rusya’ya, bu tür sporcularına çok özel ödüller veriyorlar. Bizim sporcularımızın da Türkiye’de başarılarını devam ettirmeleri ve dünyada elit sporcular arasında yer almaları için teşvike ihtiyaç var. Bu düşünceyle, tekvandoda 3 kez dünya şampiyonu olan Bahri Tanrıkulu için GSGM’den özel ödül talep ettim” dedi.

Şahin, sporda performansın devamlılığının önemine değinerek, “Türk sporunda en büyük sorunlardan birisi de performans devamlılığıyla ilgili. Bizim sporcularımız bir önceki müsabakada gösterdiği performansı, bir sonrakinde göstermekte zorlanıyor. Bu durum da bize olimpik sporcu devamlılığında problem yaratıyor. Oysa performansı yüksek sporcularımıza teşvik ödülü adı altında bir ödül verirsek, sporcu açısından devamlılık gösteren bir performans, ülkemiz açısında da olimpik sporcu devamlılığını sağlamış oluruz” diye konuştu.
Metin Şahin, sporda başarının tekrarının çok önemli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Örneğin Servet Tazegül ve Rıdvan Baygut, hem 2008 hem de 2010 yıllarında Avrupa şampiyonu olmuş tekvandocularımız. İşte böyle sporcularımızı, motive etmek açısından özel olarak ödüllendirmeliyiz. Yeni Bahriler, Servetler, Rıdvanlar yetiştirmek için sporcuyu ödülle teşvik etmek gerekir. Bu manada başarısını tekrar etmiş sporculara özel ödül verilmesi, arkadan gelen sporcular için büyük bir teşvik olur.”
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri