Bahçeşehir ve Kızılay’dan resim sergisi

Konya Bahçeşehir Koleji ve Konya Kızılay Hastanesi iş birliği ile ‘Diyabet Farkındalığı’ oluşturma adına hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan sergi Kızılay Hastanesinde açıldı.

Program Kızılay Hastanesi Direktörü Numan Varol ve Dahiliye Doktoru Şerife Önen’in konuşmaları ile başladı. Konuşmalarında diyabetin çocukluk yaşlarına kadar indiğine ve dikkat edilmesi gereken hususlara vurgu yapan Varol’un ardından Dahiliye doktoru Şerife Önen yanlış beslenmenin olumsuz etkilerini anlattı.

Programda konuşan Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Adem Kahriman ise diyabetle yolu bir şekilde kesişmiş olan bireylerin hassasiyetinden söz ederek ‘diyabet hastası’ ifadesi yerine ‘diyabetli’ ifadesinin kullanımının daha doğru olacağına dikkat çekti. Özellikle diyabetle küçük yaşlarda tanışmış olan çocukların bu süreçte bilinçli eğitimciler olarak yanlarında olduklarının altını çizen Kahriman, Bahçeşehir Koleji olarak böyle bir sosyal sorumluluk projesinde Kızılay Hastanesi ile birlikte yer almaktan ve böyle bir farkındalığa imza atmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Kahriman’ın konuşması ardından Bahçeşehir Koleji öğrencilerinden ‘diyabeti yol arkadaşı’ edinmiş olan Doğa’nın mektubunu okumasıyla duygusal anlar yaşanan programda resim sergisi büyük beğeni topladı. Her biri büyük bir özveri ile hazırlanmış olan eserler bir hafta boyunca Kızılay Hastanesinde sergilenmeye devam edecek.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri