Bahçeli'den terör ve anayasa vurgusu

MHP Genel Bahçeli, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında konuşuyor.. Bahçeli'nin gündeminde terör ve yeni anayasa çalışmaları vardı
Bahçeli, konuşmasına son terör olaylarına değinerek başladı..
Erdoğan'ın 'Ciğerim yanıyor' sözlerine 'Sayın başbakan yüreğinin yandığını söylüyor.. O zaman teröre karşı hangi adımları atacak göreceğiz' dedi..
'Başbakanın sözde önderlik ve yol haritasına göre bölücülere umut vermesi tarihe yazılacaktır.. Türk milletini mağlup duruma düşürülmesi kabul edilemez. Ortamın kanlı bir bölünmeye gidildiği görülmelidir.' diyen Bahçeli 'Buradan birşeyin altını çizmek istiyorum. PKK ile müzakerenin sonu bölünmedir. İspanya örneğinde olduğu gibi ETA'nın muhattap alınması ve sonunda İspanya başbakanının sözleri hatırlanmalıdır' dedi..
YENİ ANAYASA
Bahçeli, yeni anayasa için de 'Yeni anayasa çalışmaları için de konuşan Bahçeli 'Yeni anayasaya duyulan ihtiyacın farkındayız. Sayın Çiçek'in girişimlerinin istismar olmadığı sürece faydalı olacaktır. Sayın Çiçek'in daveti de elimize ulaşmıştır..
Türkiye'yi refaha kavuşturacak her projeye, muhalafetin de olsa bile destek veririz, bundan gocunmayız.. Parti olarak milli duyarlılıklar dışında anayasanın maddelerinin değiştirilemez olduğunu kabul etmeyiz.. Anayasalar teknik ve içerik olarak dünyanın en iyi anayasası da olsa uygulanamıyorsa kısır bir döngü içinde olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri