Bahçeli’den O Valiye Sert Tepki: Vali Müsveddesi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan ile ilgili sözlerinden dolayı tepki toplayan Şırnak Valisi’ne yüklendi. Bahçeli, “Bazıları ise çözüm sürecinden dolayı Başbakan’la birlikte İmralı canisini takdirle karşıladığını...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan ile ilgili sözlerinden dolayı tepki toplayan Şırnak Valisi’ne yüklendi. Bahçeli, “Bazıları ise çözüm sürecinden dolayı Başbakan’la birlikte İmralı canisini takdirle karşıladığını yüzsüzce, edepsizce dile getirmiştir. Ve bu vali müsveddesi hala görevdedir.” dedi.

TBMM’deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, PKK’nın Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde gerçekleştirdiği eylemleri değerlendirdi. Son saldırıların verdiği zararları anlatan Bahçeli, şunları söyledi: “Bu hazin ve düşündürücü bilanço son bir haftanın eseridir. Teröristler, yollarımızı kesmekte, kimlik kontrolü yapmakta, araçları ateşe vermektedir. Çıkan olaylarda onlarca güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Maalesef ki 28 Mayıs 2014 günü, bölücü teröre karşı kahramanca mücadele veren korucumuz Mehmet Uğurtay, Mardin'in Dargeçit ilçesinde şehit edilmiştir. Şehidimize Cenab-ı Allah'tan rahmet dilerken, ailesine ve mesai arkadaşlarına başsağlığı temenni ediyorum. Doğu ve Güneydoğu'da devlet yoktur. Valiler ve kaymakamlar kayıptır. Asker ve polisimiz ancak kendisini savunmaktadır. AKP'li bazı valiler rezalette yarış halindedir ve şuursuzluğun dibini boylamıştır. Bazıları, PKK’lıları ricayla minnetle durdurmaya, kestikleri yolları yalvar yakar açtırmaya çalışmıştır. Bazıları ise çözüm sürecinden dolayı Başbakan’la birlikte İmralı canisini takdirle karşıladığını yüzsüzce, edepsizce dile getirmiştir. Ve bu vali müsveddesi hala görevdedir. Şayet bu PKK’lılar takdir ve taltif ediliyorsa şehitlere ne denilecektir? Bu aziz vatan, bu necip millet can pahasına nasıl savunulacaktır. Öcalan takdir alıyorsa, Türk milletinden Türk devletinden Türk bayrağından öç almak için kuyruğa girenlerle nasıl mücadele edilecektir? Türkiye’nin milli ve üniter yapısı vatan topraklarımızın bütünlüğü ve dokunulmazlığı ölümcül darbeler almaktadır. Eşkıyalar dağdan şehire inmiştir. PKK’nın korkusu kalmamıştır. Her taraf Kandil Dağı’na çevrilmiştir. Zira ortada hükümet yoktur.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri