Bahçeli’den Erdoğan’a Film Diliyle Gönderme: Artık Sen Bittin

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a Eskişehir'den Türk filmlerindeki "Sen artık bittin" sözüyle seslendi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’a Eskişehir'den Türk filmlerindeki "Sen artık bittin" sözüyle seslendi. Erdoğan'ın 'gidici' olduğunu kaydeden Bahçeli, "Aksi takdirde Türkiye çok karışacak. Bunun işaretlerini görüyoruz. Çünkü yolsuzluk ve rüşvetlerin üzerine örtmek için kardeş kavgasından birçok provokasyon teşvikleniyor. Bunun için yerlerimiz sokak değil, sandık olmalı. Bakın Türk filmlerinde, dizilerinde ne deniyor, 'Sen artık bittin? Evet, hey Tayyip Erdoğan Tayyip Erdoğan artık sen de bittin." dedi.

Devlet Bahçeli, Eskişehir'in Odunpazarı Meydanı'nda partisi tarafından düzenlenen mitinge katılarak partililere seslendi. AK Parti hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ı 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları üzerinden sert dille eleştiren Bahçeli, "AK Parti'nin akı karası kalmadı. Başbakan bir de bu konuda ısrar ediyor. Gençlerimiz ise çevresine bakıyor, beklentilerine bakıyor. Fakat 2013 kadar bununla ilgili gelişme olmadığını fark ediyor. Sonra siz 'AK Parti ve Adalet Kalkınma Partisi değilsiniz', 'aldanma ve kandırma partisisiniz' diyor." ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ’YE ARTIK AYAKKABI KUTUSU PARTİSİ DİYELİM"

Yolsuzluk operasyonundaki tapelere de dikkat çeken Bahçeli, şöyle dedi: “Bir sabah kalkıyorsunuz tapelerle çıkıyor. Şu kadar para gitmiş, 41 kişi gözaltına alınmış. Bakan ve siyasetçi çocukları var. Birde İranlı var. Ne olduğu meçhul bilinmeyen bir şahıs var. Kara para aklama, altın kaçırma gibi işlere girmiş. Dün kandırılıyorduk, aldatılıyorduk. Küçük yaşlardan bu yana babamız bizi ayakkabı alırdı. Ama hiç giymezdik, yastığın bir kenarıya ayakkabıyı koyardık. Ama biz o ayakkabı kutularının ne yapacağımızı bilmezdik. Ama şimdi gördük ki meğer içine 3.5 milyon dolar konuyormuş. Artık AK Partiyi, Ayakkabı Kutusu Partisi diyelim.17 Aralık günü başbakan da panik var. Devletin ilgili kurumlarına arayacağı yerine oğlu Bilal’i arıyor. Arasında muhabbet geçiyor. Oğlum ‘paraları sıfırla, şunu şöyle bunu böyle yap.’ Bu konuşuyor halk her şeyi görmeye başladı. Bu iş ayakkabı kutusundan çıktı aileye gelmeye başladı. AK Partinin yeni adı Aileye Kalkındırma Partisi oluyor. Bakalım bu zeki insanlar neler ortaya koyacak ve hangi isimleri ortaya atacak. Bunu da zaman gösterecek.”

“ 91 GÜNDÜR KOMPLO MONTAJ DİYORSUN AMA HERKESİ GÖREVDEN ALIYOR”

Başbakan Erdoğan’ın geçmişte söylediği sözleri ve vaatleri hatırlatan Bahçeli, şöyle konuştu: “Başbakan geçmişte diyor ki, ‘Bize iktidarı verdiğiniz de size şeref sözü veriyoruz. Adaleti, eşitliği, hakkın rızasını ve kul hakkını gözeteceğimize söz veriyoruz.’ Şimdi bu sözün dinlediniz inandırıcılığı kaldı mı? 17 Aralık'tan bu yana Sayın Başbakan bu sözü hatırlayın. Her şey bana ‘ komplo, montaj’ demeyin geçmişten bu yana söylenenleri hatırlayın. Bunlar ‘faiz laobisi, şuncu, buncu diye’ gezinip duruyorsunuz. Aradan geçen süreden anlaşıldı ki siz bir yalan lobisi bir çalan lobisi, talan lobisisiniz. Şimdi milleti kandırmaya başlamayın. Recep Tayip Erdoğan bu partinin adına AK olarak siz söylediniz. Artık bu milletin önünde adınızı, işinizi aklayın. 91 gün olmuş herkesi hain, alçak, haşhaşi, paralel devlet diyorsunuz. Kendiniz mahsun, herkes suçlu. Bunun böyle olacağını biliyorsun da niye savcıları alıyorsun. Bu böyle ise niye savcıyı valiyi görevden alıyorsun. Eğer bu böyle ise yüce millete de ki “Hissiyatın içinde size yalan söyledim. Gördüm ki, biz Türkiye yi soymuş soğanı çevirmişim. Hep sizi aldatmışız. Ama siz 91 günden bu yana ‘komplo, montaj’ yapıldı diyorsunuz.”
Bilim Bakanına da seslenen Bahçeli, “Bilim bakanı var. Nasıl utanmadın çıkıp ‘montaj’diyor. Ben ‘okudum, gördüm kesin montaj’ diyor. Sonra sen 7 ses uzmanını görevden alıyorsun. Demek ki gelecekte bir hırsızda sensin, sen olacaksın.” dedi.

“ÇANKAYA YOKUŞU TAYYİP ERDOĞAN’IN BU YÜKÜNÜ TAŞIYAMAZ KENDİNİ AKLAMADIKÇA”

Recep Tayyip Erdoğan’ın artık inandırıcılığını ve güvenini yitirdiğini bu ülkeyi yönetemediğini vurgulayan Bahçeli, “ Görevini sürdürmesi imkan dahilinde görünmüyor. Onun cumhurbaşkanı hayali ve rüyası ortadan kalkar. Çankaya yokuşu bunlar düzelmeyince o yükü kaldıramaz. Recep Tayyip’in siyasi ömrü tükenmiştir. Ama bunu demokrasi içerisinde gerçekleştirmemiz lazım. Bu da seçimde olmalı. Recep Tayyip ip en geç 2015 de görevden gidecek şekilde milli iradeyi şekillendirmemiz lazım.” diye konuştu.

“ FİLMLERDEKİ GİBİ TAYYİP ERDOĞAN SEN BİTTİN ARTIK”

Artık Erdoğan iktidarının gidici olduğunu kaydeden Bahçeli, “ Aksi takdirde Türkiye çok karışacak. Sosyol ve siyasi gelişmeler ürkütücü duruma gelebilir. Bunun işaretlerini görüyoruz. Bunun provokatörü ve şekillendiricisi de Tayyip Erdoğan. Çünkü yolsuzluk verüşvetlerin üzerine örtmek için kardeş kavgasından birçok provokasyonu teşvikliyor. Bunun için yerlerimiz sokak değil. Sandık olmalı. Bakın filmlerde ne deniyor. Türk filmlerinde, dizilerinde ‘sen artık bittin.’Evet ‘Hey Tayyip Erdoğan Tayyip Erdoğan artık sende bittin.” ifadesini kulandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri