Bahçeli: Mhp, Tezkereyle Doğabilecek Olan Her Sorumluluğu Kabul Edecektir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "CHP tezkereye hayır dedi ise onun doğabilecek olan sonuçlarından kendisi ne kadar sorumlu ise MHP’de tezkereye evet demekle doğabilecek olan her sorumluluğu kabul edecektir ki o nedenle tezkereye evet dedi." diye...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "CHP tezkereye hayır dedi ise onun doğabilecek olan sonuçlarından kendisi ne kadar sorumlu ise MHP’de tezkereye evet demekle doğabilecek olan her sorumluluğu kabul edecektir ki o nedenle tezkereye evet dedi." diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli parti genel merkezinde partililerle bayramlaştı. Kurban Bayramı'nın hem Türkiye'de hem yakın komşularda çok büyük acılara, ızdıraplara sebebiyet veren bir ortamda geçtiğini belirten Bahçeli, "Milletimiz buruktur, üzüntülüdür. Ortadoğu ülkelerinde yaşayan kardeşlerimiz ise çok büyük bir acı ve ızdırap içerisindeler. İnşallah, bayram sonrasında hem Türkiye'ye hem Ortadoğu'ya barış ve istikrarın gelmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz." dedi. Türkiye’nin çok ağır bir gündemi olduğunu, Ortadoğu’da insanlığın katledildiğini her gün vahşi eylemlerin ortaya konduğu bir sürecin içerisine girildiğini kaydeden Bahçeli, "Bu bayram ve bayram sonrasının başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu’daki bütün ülkeler ve yöneticileri çok iyi değerlendirmeli ve bu felaketli sürüklenişlere son verilmelidir. Tememminiz budur. Türkiye böyle bir ortamda etrafı ateşle çevrilmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milli güvenliğimizin çok yüksek bir tehdit altına alındığı gerekçesiyle bir tezkere başlatıldı. Bu tezkere çok iyi değerlendirilmeli. Öncelikle ülkemizdeki milli güvenliğimizi tehdit eden unsurlar hangi terör unsuru olursa olsun tamamen bertaraf edilmeli, özellikle de sınır kentlerimizde ve Güneydoğu’daki bazı il ve ilçelerde baş gösteren eylemlere mutlaka son verilmeli. Özellikle Suriye ve Ortadoğu’da Irak ve Suriye olmak üzere buralarda da Birleşmiş Milletler (BM) ve oluşturulan koalisyonlar en kısa süre içinde gerekli tedbirler i almak suretiyle karşılıklı savaşa veya ve çatışmaya son verilen bir davranış sergilenmelidir. Zamanla bunları yapılacağız sözüyle toplum ve ülkeler aldatılmamalı." dedi.

Başka bir gazetecinin, "Tezkere konusunda ne tür somut adımlar bekliyor MHP?" sorusuna Bahçeli, "Tezkere talebinin meclise sunulmuş olması ile ortaya konulan gerekçeler üzerinde bugün ki 61. Hükümet tam yetki ile görevli ve sorumlu kılınmıştır. Gereği ne ise yapmalıdır." diye cevapladı.

"CHP ULUSALCILIKTA KALDI"

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tezkereye destek dolayısıyla MHP’yi eleştirmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Bahçeli şu cevabı verdi: "MHP ve CHP Türk siyasi hayatında önemli yeri ola iki siyasal kurumdu. CHP’nin Türkiye’ye ile ilişkin her türlü önerileri kendilerinin tespiti ve tercihleridir. MHP bir siyasal kurumun kendi görüşleri doğrultusunda ortaya koyduğu tavrı ve eylemlere saygı gösterir. Aynı saygıyı MHP’nin beklemesi hakkıdır. CHP tezkereye hayır dedi ise onun doğabilecek olan sonuçlarından kendisi ne kadar sorumlu ise MHP’de tezkereye evet demekle doğabilecek olan her sorumluluğu kabul edecektir ki o nedenle tezkereye evet dedi. CHP ile MHP arası bir milliyetçilik yarışına CHP’nin gitmesi çok doğru olmaz. Onlar gele gele ulusalcılıkta kaldılar. Bir türlü milliyetçi olma şansları gözükmemektedir."

Başka bir gazetecinin, “HDP’den Kobani düşerse Ankara düşer açıklamaları geldi. Neler söyleyeceksiniz?” sorusuna Bahçeli, “Kobani düşerse Ankara düşer kadar saçma bir söz olamaz.” dedi.

"BİDEN ÖZÜR DİLEMELİ"

Bir gazetecinin, "ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın ifadeleri oldu. Sonra Başbakan’ın sert tepsisi oldu sonra özür geldi. Yaşanan süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna Bahçeli, "ABD Başkan Yardımcısının ABD’nin çok önemli bir üniversitesinde vermiş olduğu konferansta kullandığı ifadeler gerçek dışı ise mutlaka Türkiye’den ve özelliklede Harvard üniversitesinde konferansa katılanlardan özür dilemesi lazım. Eğer böyle değil yapılan bir görüşmenin kısa sürede izinsiz kamuoyuyla paylaşılması olayıyla Türkiye karşı karşıya kalıyorsa o zaman bu görüşmeleri yapan taraflar arasında Türkiye’nin izni olmadan ne konuşulmuşsa kamuoyuna açıklanması sebebiyle ile devlet başkan yardımcısı Sayın Erdoğan’dan özür dilemeli." cevabını verdi.

"17-25 ARALIK BAŞTA OLMAK ÜZERE BÜTÜN HESAPLAR SORULACAK VE MİLLETİMİZLE YÜZLEŞTİRİLECEK"

"Genel seçimlerin bir ay önceye alınması konusunda bir çalışma yapıldığı haberleri medyaya yansıdı bu konuda neler söylersiniz?” sorusuna Bahçeli şu cevabı verdi: "Bu gündemin aniden başka yöne çekmek için bazı çevreler tarafından ortaya konan yaklaşımlardır. Bunları sağlıklı ve doğru bulmuyoruz. Ancak bizim kanaatimiz Türkiye’nin bu gün yönetimi çok güçlüklerle karşı karşıyadır. 60 hükümet kurulduğu günden bu yana başarısızdır. Ayrıca Türkiye’nin ekonomik sorunları da gittikçe artmakta. Türkiye’de istikrar zaafa uğramakta, güvenlik sarsılmakta ve sosyal doku tehdit altındadır. Ortadoğu’daki gelişmelerinde ne şekilde olacağını bu günden kestirmek çok zordur. Ancak belki Adalet ve Kalkınma Partisi bu başarısızlığın üstünü örtebilmek için 7 haziran 2015 yapılacak 25. Dönem milletvekilliği genele seçimlerinin öteye ötelemek için bir sebep arayabilir, bu da yasal olarak haklarıdır. Savaş ve savaş benzeri halleri gerekçesi ise 6 ay kadar süreyi uzatma ihtiyacı duyabilirler. Böyle bir ihtimal söz konusudur böyle bir ihtimal dahilinde de 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin en geç 8 Kasım 2015 tarihinde yapılması demektir. Bu gelişmenin alt zeminini hazırlamak için erken seçim kavramları ile Türkiye meşgul edilmekte. Bugün iktidarın 2015’te milletimiz tarafından mutlaka uzaklaştırması gereken bir iktidardır. MHP AKP ne zaman isterse o gün seçime hazırdır. Ve 2015 yılında seçimlerde 60. hükümet görevden uzaklaştırılacak, 17-25 Aralık başta olmak üzere bütün hesaplar sorulacak ve milletimizle yüzleştirilecek.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “PKK bizim için ne IŞİD’de odur” açıklamasında bulunduğunun hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Tabi sayın cumhurbaşkanı PKK’nın demokratik açılım süreci itibariyle başbakanlık döneminden başlayan günden bugüne kadar önemli destek verdi. Şimdi o desteğin veriliş gerekçeleri ne kadar sağlıklı ise PKK ile IŞİD’de aynı terör unsurudur düşüncesi o kadar sağlıklı olur diye bakmaktayız, inandırıcı bulmamaktayız.” Şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri