Bahçeli: Kürt Kökenli Kardeşlerim Artık Seslerini Yükseltmeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kürt vatandaşlara seslenerek, teröre karşı tavır almalarını istedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kürt vatandaşlara seslenerek, teröre karşı tavır almalarını istedi. Bahçeli, “Bölünmeye mesafeli, teröre tepkili Kürt kökenli kardeşlerim artık seslerini yükseltmeli, nerede durduklarını netleştirmelidir. İmralı canisinin ve PKK terörünün kanlı planlarına, bölünme ısrarlarına tepki göstermelidir.

Diyarbakırlı İstanbul’da yaşıyorsa, Bingöllü Ankara’da iş yapıyorsa, Şırnaklı Antalya’da ikamet ediyorsa, Siirtli Konya’da ekmeğini kazanıyorsa, Mardinli İzmir’de evlenip yuva kurmuşsa bu millet olmamız sayesindedir.” dedi.

Bahçeli, partisinin Ankara Tandoğan’daki ‘Türkiye Mitingi’nde partililere seslendi. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen partililer Bahçeli’yi ‘vur de vuralım, öl de ölelim’ sloganıyla karşıladı. Partilileri selamlayan Bahçeli, konuşmasında özellikle Başbakan Erdoğan ve hükümete yönelik sert ifadeler kullandı.

Bahçeli, “Maşallah, Türkiye tüm haşmetiyle, tüm görkemiyle Ankara Tandoğan’a sığmıştır. Allah nazardan saklasın, Türk milleti bugün bu meydana mührünü vurmuş, imzasını atmış, özlemlerini taşımıştır. 7 bölge, 81 vilayet, 76 milyon sanki buraya akmış, sanki burada toplanmıştır. Allah’a şükürler olsun ki, sizler yeni bir destan yazmak için iddialı, inançlı ve iştahlısınız. Uyuşmuş vicdanlar buraya dikkat etmelidir. Satılmış, un ufak olmuş, dağılmış, dağlanmış ve viraneye dönmüş hasis, haydut ve hilekarlar Tandoğan’ın tebliğini iyi okumalı, iyi yorumlamalıdır. Çünkü burada Türk milleti vardır, çünkü burada Türkiye ayaktadır.” diye konuştu.

"TÜRKİYE İKİNCİ FETRET DEVRİNİ YAŞAMAKTADIR"

Türkiye’yi ona buna yem ettirmeyeceklerini kaydeden Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye’yi yüz üstü bırakmayacak, yalnız başına koymayacağız. Bugünkü şartlarda bu kutsal yapının yıkılması için çok yoğun bir mücadele devam etmektedir. Kimi zaman demokratik açılım, kimi zaman milli birlik ve kardeşlik, kimi zaman da çözüm süreci mahlaslı zehirli projelerle bölücülüğe siyasi ve hukuki meşruiyet aranmaktadır. Milleti Türk’ten, devleti Türkiye Cumhuriyeti’nden soymak ve soyutlamak için olmadık iğrenç yöntemlere başvurulmaktadır.

Türksüz millet, Türksüz devlet ve Türksüz vatan için kuyruğa giren alçaklar; dünden bugüne miras kalan milli ve manevi değerleri çözmek ve çökertmek için son derece faaldir. Üzülerek söylemek isterim ki, Türkiye ikinci Fetret Devrini yaşamaktadır. Türk milleti 11 yıldır devam eden bölücü ve yıkıcı kalkışmalara sahne olmaktadır.”

KÜRT VATANDAŞLARA 'BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE OLDUK' MESAJI

“Kökeni ne olursa olsun, her Türk vatandaşı Türkiye’nin bölünmesi halinde nelerin olacağını iyi düşünmelidir.” Uyarısında bulunan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hele hele milletin 36’ya parçalanmasıyla hangi felaketlerin ve hangi feci olayların doğacağını şimdiden öngörmelidir. Bölünmeye mesafeli, teröre tepkili Kürt kökenli kardeşlerim artık seslerini yükseltmeli, nerede durduklarını netleştirmelidir. İmralı canisinin ve PKK terörünün kanlı planlarına, bölünme ısrarlarına tepki göstermelidir. Bu kardeşlerim, AKP’nin, BDP’nin ve HDP’nin tezgâhlarına ve tuzaklarına düşmemeli, kardeşlikten ödün vermemelidir.

Diyarbakırlı İstanbul’da yaşıyorsa, Bingöllü Ankara’da iş yapıyorsa, Şırnaklı Antalya’da ikamet ediyorsa, Siirtli Konya’da ekmeğini kazanıyorsa, Mardinli İzmir’de evlenip yuva kurmuşsa bu millet olmamız sayesindedir. Bazı haddi ve seviyeyi aşan, asla hoş görmediğimiz münferit örnekler dışında; Türk milletinin hiçbir ferdi ötekileştirilmemiş, ayrımcılığa muhatap kalmamış, yabancı görülmemiştir. Biz fermanlarla, iradey-i seniyelerle, anayasalarla, kanunlarla, kararnamelerle, genelgelerle, zamanı geldiğinden ayrılıp dağılmak üzere bir araya gelmedik, zorlamalarla millet olmadık. Bu vasıtalarla da küsmemiz ve birbirimizden uzaklaşmamız mümkün değildir.

Diyarbakır’dan yanık yanık seslenen uzun havayla Ankara’da duygulandık. Aydın’daki zeybekle Van’da oynadık, Elazığ’dan çalan davulun sesiyle Çankırı’da halay çektik. Yozgat’tan tellerine vurulan bağlamanın sesine Batman’dan katıldık. Şanlıurfa’ya özgü damak lezzetini İstanbul’dan tattık. Muşlu gelini Nevşehir’de karşıladık, Samsunlu damadı Tunceli’de alkışladık. Bursa’dan uğurladığımızı askerimizi Hakkâri’ye emanet ettik, Hakkâri’den çıkan yoksul ve işsiz kardeşimizi Mersin’de bağrımıza bastık. Biz içiçe geçtik, aynı kültür havuzundan, aynı tarih çeşmesinden, aynı sevinç membaından beslenerek büyüdük ve Türkiye olduk.”

ATATÜRK VE TC TEPKİSİ

Başbakan’ın devletin başından TC’yi, milletin başından da Türklüğü almaya ve gasp etmeye cüret ettiğini belirten Bahçeli, bankalar ve valilikler yetmezmiş gibi, Devlet Madalya ve Nişan Yönetmeliği’nden Atatürk’ü ve TC’yi çıkarma cürümünün tarafı da Başbakan olduğunu dile getirdi. Bahçeli, “Diyarbakır’da paslanmış ve eskimiş diyerek vinçlerle 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazılı tabelayı kaynakla kesme haysiyetsizliği bu Başbakan’ın son icraatıdır. Dağlardan, taşlardan ve yollardan Türklüğü kazımaya çalışan, karşımıza Türklükle gelmeyin diyen, Türkçülüğe düşman olduğunu her fırsatta yineleyen Başbakan artık çizmeyi aşmıştır.” şeklinde konuştu.

Bahçeli, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75. yıldönümünü dolayısıyla Atatürk’e Allah’tan rahmet diledi. Bahçeli, sözlerine Ziya Gökalp’in Tevhid şiiri ile son verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri