Bahçeli: Haksız Bir Rekabet Var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde oy oranını artıran tek parti olduklarını, yerel seçimlerde partisinden aday olup seçilen belediye başkanlarını ziyaret ettiklerini söyledi. Karabük’ün Ovacık...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde oy oranını artıran tek parti olduklarını, yerel seçimlerde partisinden aday olup seçilen belediye başkanlarını ziyaret ettiklerini söyledi.

Karabük’ün Ovacık ilçesinde davul zurna eşliğinde kurban kesilerek karşılanan Bahçeli, MHP'den belediye başkanı olan Mustafa Dursun’u makamında ziyaret ettikten sonra çıkışta belediye önünde toplanan halka hitap etti. Bahçeli, cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçileceğini hatırlatarak, daha önce cumhurbaşkanının, Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin üyeleri arasından veya onların önereceği dışarıdan birisinin Meclis'te seçilmesiyle sonuçlandırıldığını hatırlattı. Bahçeli, şöyle dedi:

"Bu, önemli bir demokratik gelişmedir. Siyasi kültürümüze yeni katkılar sağlayacak. Ancak çok aceleye getirilmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçimi düzenlenirken yasalarda eksiklikler, boşluklar olmuştur. Demokratik yarış adaletsiz sürdürülecek şekle getirilmiştir. Bir partinin genel başkanı, hele bu parti iktidarda iken, tabiatıyla başbakan olarak da aday olma hakkı vardır. Başbakan, adaylığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından onaylandıktan sonra en erdemli davranış başbakanlık görevinden ayrılmak ve diğer adaylarla eşit haklarda yarışmak olmalıydı. Aday Erdoğan bey, bu konuda tarihi bir hataya düşmüştür. Millet iradesiyle yapılacak olan seçimin meşruiyetini tartışabilir halde tutarak, 'Türkiye'ye cumhurbaşkanı olacağım' demek suretiyle, bir inatla girdiği yarışta farkında olmadan milletimize, devletimize, demokrasimize zarar verir bir konuma gelmiştir."

Televizyonlara bakıldığında, Başbakan Erdoğan'ın sabahtan akşama kadar devletin tüm imkanlarını kullandığının görüldüğünü ifade eden Bahçeli, "Başbakan nereye giderse gitsin jandarma, polis, kaymakamlar, valiler emirlerinde. Hangi kamu kuruluşu varsa onun müdüründen memuruna kadar hepsi görevlendirilerek bir çalışma sürdürülmektedir. Adı da basit, toplu tesislerin açılışı, toplu temel atma törenleri. Eğer bugün 12 yıldan bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi’nin özellikle TOKi tarafından düzenlenmiş olan toplu temel atma ve açılışlarına sonuçları itibariyle biraz dikkat etmiş olsak, Türkiye’nin her tarafında inşaat, her tarafında şantiye, her tarafında tesis, her tarafında yeni yapılmış bir bina görmeniz lazım. Bunları de dikkate almak lazım.” şeklinde konuştu.

Bahçeli, şimdi de aynı şeyin cumhurbaşkanlığı için kullanıldığını ifade ederek, "Devletin imkanları yine kullanılıyor. Haksız bir rekabet var. Devletin imkanıyla geçmiş seçimlerde uyguladıklarını cumhurbaşkanlığı seçiminde uygulama hallerinde seçilecek olan cumhurbaşkanının hangi şaibeler altında kalacağı bugünden belli.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri