Bahçeli: Fethiye'nin Diyarbakır'ın Suçuna Ortak Olmasına Gerek Yoktur

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kürtçe afişle gündeme gelen Fethiye'nin MHP'li Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın partiden ihraç edileceğini ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kürtçe afişle gündeme gelen Fethiye'nin MHP'li Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın partiden ihraç edileceğini ifade etti. Bahçeli, “Fethiye’yi Diyarbakır’a kötü bir benzer hale getirmek tarihi bir hatadır. Zaten Diyarbakır bu manada devamlı suç işlemektedir. Buna Fethiye’nin ortak olmasına gerek yoktur. O bakımdan ihraç edilecektir.” dedi.

Bahçeli, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen Balıkesir Tanıtım Günleri’ne katıldı. Beraberindeki genel başkan yardımcıları ve Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ile stantları gezen Bahçeli, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Fethiye Belediye Başkanı’nın Kürtçe bayram kutlamasının hatırlatılması üzerine Bahçeli, şöyle konuştu: “Başkanımız ihraç talebiyle il teşkilatımız tarafından genel merkeze gönderilecektir. MHP’nin anlayışında ve siyasi partilerle diğer kanunlarımızda böyle Kürtçe bir ifadeyle bayram kutlaması olmamıştır. Fethiye’yi Diyarbakır’a kötü bir benzer hale getirmek tarihi bir hatadır. Zaten Diyarbakır bu manada devamlı suç işlemektedir. Buna Fethiye’nin ortak olmasına gerek yoktur. O bakımdan ihraç edilecektir.”

"BALIKESİR'DE 'OK' FIRLAMIŞTIR"

Balıkesir’in MHP’li Belediye Başkanı Ok’un çalışmalarını da değerlendiren Bahçeli, “Geçen haftalarda Ankara’da 30 mart 2014 günü yapılacak olan mahalli idareler seçiminde 9 büyükşehir, 12 il olmak üzere toplam ilçe ve beldelerle birlikte 253 belediyemizin takdim toplantısını yaptık. Bu toplantımızda Balıkesir ilimizde 2009 yılından bu yana başarılı bir belediyecilik hizmeti sunan değerli İsmail Ok beyefendi halkın teveccühü ile Balıkesir’de büyükşehir adayımız olarak takdimi arzulanmıştır. Aynı gün İsmail Ok Beyefendi büyükşehir belediye başkan adayımız olmuştur. Ben inanıyorum ki bu bütün ili kapsayacak tarzda yeni bir hizmet dönemi Sayın İsmail Ok Beyefendi tarafından başlatılacaktır. Bunun da en güzel örneği Balıkesir’in il olarak üstlendiği dönemde kendisini göstermiştir. O bakımdan Balıkesirli eğer hizmet gelmesini istiyorsa, çok daha başarılı bir büyükşehir olmak istiyorsa tek tercih İsmail Ok olmalıdır. Çünkü Balıkesir il başkanı olarak sunduğu hizmetle yaydan ok fırlamıştır ve bütün Balıkesir’i kapsayacaktır.” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ BEBEK SEVDİ

Fuar alanında hemen hemen her standa uğrayan Bahçeli, kendisine sunulan ikramları geri çevirmedi. Bahçeli, meşhur Susurluk ayranı içti, Balıkesir’e özgü tatlılardan tattı. Bahçeli’ye yine santranç ve çeşitli hediyeler de takdim edildi. Vatandaşlarla sık sık tokalaşan ve fotoğraf çektiren Bahçeli, kuçağına aldığı bir bebeği sevdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri