Bahçeli: Eğit-donat, Suriye İle Adı Konulmamış Savaşa Girmek Anlamına Gelir

AK Parti hükümetinin Esed ile savaşan muhalif unsurlara yönelik ‘eğit-donat’ yaklaşım kararına, muhalefetten tepki geldi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, muhalif unsurlara ülkemizde askeri eğitim vermenin Suriye ile adı konulmamış bir savaşa...

AK Parti hükümetinin Esed ile savaşan muhalif unsurlara yönelik ‘eğit-donat’ yaklaşım kararına, muhalefetten tepki geldi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, muhalif unsurlara ülkemizde askeri eğitim vermenin Suriye ile adı konulmamış bir savaşa girmek anlamına geleceğini belirtti.

MHP'nin 24. Dönem 5. Yasama Yılı’nın ilk grup toplantısında konuşan Genel Başkan Devlet Bahçeli, Kobani’ye yönelik IŞİD saldırısı ve sonrasında gelişen olayları değerlendirdi. "Suriye’de Esad’la savaşan muhalif unsurlara ülkemizde askeri eğitim vermek, tamı tamına Suriye’yle adı konulmamış bir savaşa girmek anlamına gelecektir." diyen Bahçeli, Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünü tartışmaya açacak her siyasi önerme ve tekliften sakınmak gerektiğini vurguladı. Bahçeli, "Unutmayalım, Suriye bölünürse Türkiye bundan uzak kalamayacaktır." ifadesini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri