Bahçeli: Cumhurbaşkanı Erdoğan Siyasi Gezilerine Ve Toplu Açılışlara Son Vermeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devlet imkanları ile siyasi gezilerine ve toplu açılışlara son vermesi gerektiğini belirterek, Erdoğan’ın nerede olduğunu artık kesinleştirmesini istedi. Partisinin...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devlet imkanları ile siyasi gezilerine ve toplu açılışlara son vermesi gerektiğini belirterek, Erdoğan’ın nerede olduğunu artık kesinleştirmesini istedi.

Partisinin Kızılcahamam ilçesindeki kampının son gün programına katılan Devlet Bahçeli gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan’ın son dönemde yaşanan olaylarla ilgili 'TBMM açılır açılmaz' bazı yasal düzenlemeler yapılacağı sözlerine tepki gösteren Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın nerede olduğunu artık kesinleştirmesini istedi. Bahçeli, “Cumhurbaşkanı mıdır, başbakan mıdır, bir parti genel başkanı mıdır, ne olduğunu net olarak ifade etsin. Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, AK Parti Genel Başkanı olarak görevini üstlenme huyundan vazgeçsin. Eğer, Meclis’e birileri bir şey getirecekse, bu iktidar partisinin sorumluluğu altındadır. Ya Bakanlar Kurulu sunar ya grup başkanvekilleri konuyu gündeme getirir ve Meclis'te tartışılır. Eğer cumhurbaşkanının görevi eğer anayasaya sadık kalacaksa Meclis sonuçları üzerinde onaylama veya reddetme halidir.” dedi.

“SAYIN CUMHURBAŞKANI TOPLU AÇILIŞIN NESİNİ YAPACAK”

Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanı'ndan Türk milletinin böyle karmakarışık bir ortamda bulunduğu sürede fazla konuşmamasını siyasi gezilerine son vermesi ve devlet imkanları ile başbakanlıktaki alışkanlıklarını toplu açılış törenleriyle gerçekleştirme yolunu tercih etmemesini tavsiye ederiz. Sayın Cumhurbaşkanı toplu açılışın nesini yapacak. Müsaade etsin de onu Davutoğlu yapsın.” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE YAŞAYAN KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİMİZ ÇOK SABIRLI, SOĞUKKANLI OLMALI”

Son sokak olaylarına ilişkin değerlendirme yapması istenen Bahçeli, şunları dile getirdi:

“Gerilimlere son verilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm imkanlarını, emniyet gücünü seferber etmeli ve olaylara son vermelidir. Bunda başarılı olmak mecburiyetindedir. Türkiye’de yaşayan Kürt kökenli kardeşlerimiz çok sabırlı, soğukkanlı olmalı ve PKK ile olan ilişkileri var ise bunu kesmeli. PKK’nın bütün eylemlerine karşı mesafeli durmalıdır. Eğer PKK, Diyarbakır’da, Mardin’de veya o bölgedeki bir ilimizde, ilçemizde yapılmış eylemlere karşı desteğini orada yaşayan halktan bulmazsa artık yapacağı bir eylem de kalmaz, o eylemin sonucunu da alması mümkün değildir.”

“ABD, TÜRKİYE’Yİ TERBİYE ETME ANLAYIŞINDAN VAZGEÇMELİDİR”

Bahçeli, ABD’li askeri yetkililerin Türkiye’ye gelip Suriye sınırında tampon bölge oluşturulması ve Özgür Suriye Ordusu üyelerinin eğitilmesi planlarını ise, “ABD, Türkiye’yi terbiye etme anlayışından vazgeçmelidir. Kimi eğitecek kimi donatacak öyle şey mi olur.” cümlesiyle eleştirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri