Bahçeli: Başbakan, Tır’ın Dahi Kendisinin İzni İle Gitmesini İstiyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Yüce Divan’da yargılanmasına ilişkin hazırlanan kanun tasarısını değerlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Yüce Divan’da yargılanmasına ilişkin hazırlanan kanun tasarısını değerlendirdi. Bir gazetecinin, “Soruşturma Başbakan’ın iznine tabi kılınıyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, Bahçeli, “Başbakan, TIR’ın dahi kendisinin izni ile gitmesini istiyor.” şeklinde cevap verdi.

TBMM’deki grup toplantısı ardından Bahçeli, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Askerlikle ilgili hazırlanan ve Meclis’e sevk edilen kanun tasarısını değerlendiren Bahçeli, “Teklifin ayrıntılarını bilmiyorum ancak TSK’nın Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Yüce Divan’da yargılanması konusu, geçmişten bu yana MHP’nin üzerinde durduğu bir görüştür. Ancak bu görüşü bu iktidar sahiplenmişse bu sahiplenme içinde nasıl bir uygulamayı düşünüyorsa Meclis’e geldiği zaman ayrıntılı bir şekilde inceleriz.” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Soruşturma Başbakan’ın iznine tabi kılınıyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Başbakan TIR’ın dahi kendisinin izni ile gitmesini istiyor.” şeklinde cevap verdi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri