Bahçeli: Başbakan Başarısızlıkların Faturasını Vatandaşlarımıza Kesmiştir (2)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye ekonomisinin sunulanın aksine kangrene dönüştüğünü iddia etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye ekonomisinin sunulanın aksine kangrene dönüştüğünü iddia etti. Bahçeli, "İşsizlik çoğalmış, gelir dağılımı adaleti bozulmuş, hayat pahalılığı fırlamış, artık simit bile yenilemeyecek kadar pahalılaşmıştır. Zam ve vergi artışları vatandaşlarımızı canından bezdirmiştir. Başbakan başarısızlıkların faturasını vatandaşlarımıza kesmiştir." dedi.

Balıkesir Belediyesi'nin toplu açılış töreni için şehre gelen MHP Lideri Bahçeli, Kurtdereli Spor Salonu'nda partililere seslendi. Konuşmasında hükümete yüklenen Bahçeli, "Artık öyle bir iktidarla karşı karşıyayız ki Türklüğün ayıplanması şöyle dursun, tarihten dahi silinme, dünyadan kazınma, medeniyet kulvarından sökülüp atılma çabaları sıradan hale gelmiştir. Bu hastalıklı yaklaşım ve iftiranın, Türklere barbar diyen Haçlı emellerinden hiçbir farkı yoktur. Bu seviyesiz laflara hıyanet yakıştırması bile az gelecektir. Türk milletinin 36 parçaya ayırma çabaları yetmezmiş gibi, şimdi de 'aslında Türk diye bir şey yoktur' noktasına gelinmesi felakettir, hüsran vericidir ve milletimize en ağır küfürdür. Zalimler koalisyonu bile bu kadarını yapamamıştır. Yedi düvel başımıza üşüşmüştür de bu kadarına bile cesaret edememişlerdir. PKK'lı hainlerin aklına bile bu denli bir kara çalma gelmemiştir. Elbette kimin kendisini ne gördüğü, nasıl tarif ve izhar ettiği önemli değildir. Elbette kimin nereli olduğu, kökenini ve anasının dilini nasıl isimlendirdiği bizim açımızdan tartışılacak, polemik malzemesi yapılacak bir şey de olmamış ve olmayacaktır. Ancak hiç kimse Türk yoktur diyemez ve diyemeyecektir. Diyen de belasını mutlaka bulacak, yediği içtiği boğazına düğümlenecek, hak ettiği cevabı en yakın zamanda Türk milletinden alacaktır. Aziz milletimiz Başbakan ve hükümetinin bardağı taşıran, sınırları aşan, sabırları zorlayan söz, eylem ve kötürüm icraatlarını bağışlamayacak, alttan almayacaktır." dedi.

"ERDOĞAN'IN GİTMESİ ŞART OLMUŞTUR"

İktidarın demokratik vasıtalarla görevden alınmaması halinde milleti faciaların beklediğini savunan Devlet Bahçeli, "Eğer ki yalan, dolan, hırsızlık, rant ekonomisi, maneviyat tüccarlığı, dikta özlemleri, yetim hakkına göz koyan utanmazlık, fakir fukarayı istismar eden insafsızlık cezasız kalırsa Türkiye'nin bugünkü hali bile mumla aranacaktır. Eğer ki kötülük yapan, dedikodudan geçinen, tezvirata umut bağlayan, bölünmeyi kılavuz seçen kazanmayı sürdürürse, milli vicdan yere düşecektir. Biliniz ki AKP kazanırsa Türkiye kaybedecektir. AKP kazanırsa Türk milleti zarara uğrayacaktır. AKP kazanırsa Balıkesir solacak, ümitleri kararacak, hedefleri yarım kalacaktır. AKP kazanırsa PKK sevinecek, İmralı canisi heyecanlanacak, sömürgeciler iştahlanacak, hainler alkışlayacak, küresel cinayet projeleri teyit edilecek, maalesef ki hepimiz, tüm Türk ve İslam dünyası kaybedecektir. Tehdit bu kadar yakındır. Başbakan Erdoğan'ın gitmesi şart olmuştur. AKP saltanatının sonlanması elzem hale gelmiştir." diye konuştu,

AKSİ HALDE VAHİM HADİSELER KAPIDA

İlk durağın 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri olduğuna vurgu yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidar bu seçimlerde ikaz edilmesini istedi. Aksi takdirde vahim hadiselerin hemen kapıda olduğu uyarısında bulunan Bahçeli, şöyle devam etti: "Şu günlerden daha yürek yaralayıcı, daha hırpalayıcı ve daha acıklı dönemlerin yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Önümüzdeki seçimlerde Başbakan dersini almalıdır. Başbakan ve hükümetinin hesabı çok acil ve etkili şekilde görülmelidir. Başbakan Erdoğan Türkiye'yi olması gerektiği gibi yönetememiştir. Suç oranı ve suçlu sayısı anormal ölçülerde artmış, sokaklar asayişsizliğe gömülmüştür. Kadına şiddet kaygı verici düzeylere gelmiştir. Gizlenemeyecek kadar ortadadır ki sosyal hayat kanama geçirmektedir. Türkiye ekonomisi sunulanın aksine kangrene dönüşmüş, işsizlik çoğalmış, gelir dağılımı adaleti bozulmuş, hayat pahalılığı fırlamış, artık simit bile yenilemeyecek kadar pahalılaşmıştır. Zam ve vergi artışları vatandaşlarımızı canından bezdirmiştir. Başbakan başarısızlıkların faturasını vatandaşlarımıza kesmiştir. Beceriksizliklerine sürekli bahane aramıştır. Gerilimden medet ummuş, hayali hasımlarla kavga etmiştir. Milletimizin kardeşlik bağını zedelemiş, gerginlikleri tırmandırmıştır. Devletin kurumları ile çatışmış, cepheleşme ile çaresizliğini örtmeye kalkışmıştır. Başbakan toplumun tüm kesimleriyle ters düşmüştür. Milletimizi kendisine oy verenler-vermeyenler diye iki ayrı kutba, iki ayrı bloka ayırmıştır. İnanç istismarını çözüm zannetmiş, başörtüsünü siyasete malzeme yapmıştır. Komşu ülkelerin içişlerine karışmaya, yön vermeye çabalamış; Türkiye'nin milli güvenliğini, milli bekasını ateşe atmış ve husumet sarmalına sokmuştur."


"KOMŞULUK HUKUKUNU ÇİĞNEDİ"

Başbakan Erdoğan'ın milli ve manevi değerlerde olduğu gibi, komşuluk hukukunu da çiğnediğini iddia eden Bahçeli, "Batının kuklası, Doğu'nun alay konusu olmayı itibar zannetmiştir. Barzani'den petrol alabilmek için taviz üstüne taviz vermiş; kongrelerde alkışlatmış, Diyarbakır'da görücüye çıkarmıştır. Başbakan Erdoğan hem ülkemiz, hem de bölgemiz için habis bir ur olmuştur. Petrol sözünü almış, Kürdistan'ı tanımıştır. Petrol sözünü almış, Sevr hayallerini diriltmiştir. Daha da acıklısı petrol sözünü almış, Türkiye'yi satmıştır. Boru hattı kurulması için imza atmış, milli hedefleri yabana atmıştır. Esed'e köpürmüş, Maliki'ye atmış tutmuş, Sisi'ye teneke gürültüsü yapmış, Perez'e one minute mizanseniyle sataşmış; ama sıra Obama'ya gelince el pençe divan durmuş, söz konusu Putin olunca başını öne eğmiştir. Gemicik almış, bankaları boşaltmış, hazineyi hortumlamıştır. Şehitlere yüz çevirmiş, İmralı canisine yüz vermiş, Kandil'e yüz sürmüştür. BOP'a yanaşmış, Müslüman katline sıcak bakmıştır." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Bahçeli'ye, sırtında adının yazılı olduğu 10 numaralı Balıkesirspor forması, resminin bulunduğu halı, tespih ve yüzük hediye etti. Bahçeli ve beraberindekiler daha sonra hep birlikte kurdeleyi keserek yapımı tamamlanan projelerin toplu açılışını gerçekleştirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri