Bahçeli 'Asenalarım' dedi, salon coştu

Partinin seçim kampanyasında kullanılacak şarkıları ilk defa kamuoyuna sunulacak.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 11. Olağan Büyük Kurultayı “Bizimle Yürü Türkiye” sloganıyla Ankara’da başladı. Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ‘iki bayram bir arada olsun’ teklifi ile 21 Mart Nevruz gününe denk getirilen kurultay, Arena Spor Salonu’nda şenlik havasında gerçekleştiriliyor. "Bahçeli Nevruz ateşini yakmaya geliyor" anonsuyla salona giren Bahçeli, konuşmasının hemen başında kongrenin hedefini de iki kelime ile ortaya koydu; "kucaklaşma" ve "kararlılık gösterme..." İşte yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı kurultaydan dakika dakika gelişmeler.... MHP'nin  11. Olağan Büyük Kurultayı’na büyük ilgi gösterildi. Yaklaşık 12 bin kişilik Ankara Arena Spor Salonu erken saatlerde dolarken, binlerce kişi dışarıda kaldı. Saat 11.05'te salona gelen MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Bahçeli Nevruz ateşini yakmaya geliyor" anonsuyla birlikte salonda sloganlar atıldı. Partilileri selamlayan Bahçeli, konuşma yapmak için kürsüye geldi.

BAHÇELİ KONGRENİN İKİ HEDEFİNİ AÇIKLADI
MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuşmasının hemen başında Kongre'nin hedefini de iki kelime ile ortaya koydu; "kucaklaşma" ve "kararlılık gösterme..." MHP Lideri "kucaklaşmak ve kararlılığımızı göstermek için buradayız" dedi. Ankara'dan "ebedi Başkent" olarak bahseden Bahçeli, Kongre'nin nevruz günü yapılmasını ise, "yeni bir günde, yeni diriliş destanı yazmak için beraberiz. Türk'ün bahar bayramında yeniden doğuş, yeniden milli doğruluş amacıyla biriz ve birlikteyiz" dedi. 

'ASENALARIM' DEDİ, SALON COŞTU

Bahçeli konuşmasına, "Mazisi kahramanlıklarla bezenmiş büyük Türk milleti" sözüyle başladı. Kongre salonundaki partililere ise "Türk-İslam ülküsünün yılmaz bekçisi fedakar ülküdaşlarım" diye seslendi.  Ancak asıl coşku, Bahçeli'nin salondaki kadınlara seslenmesi ile yaşandı. Bahçeli, "asenalarım" dediğinde, salonda daha önce hiç olmayan coşkuyla alkışlar ve çığlıklar geldi.

'AKP'Lİ YILLARI SİLMEK İÇİN...'
Bahçeli konuşmasında, partililere "AKP'li yılları silmek için hazırsınız" diye seslendi. En sert mesajlarından biri ise şu oldu; "vatanı ablukaya alan insan surietlerine tahammülsüzsünüz. Kalplere kızgın hançer gibi saplanan AKP'li yılları silmek için buradasınız..."

'17/25 RUMUZLU ŞAHIS...'

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve hükümete çok sert ifadelerle seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "kaçak ve karanlık sarayında diktatörlük hesapları yapan 17/25 rumuzlu şahıs" ifadesini kullanırken Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ise, "saray süsü Başbakan", hükümete ise, "sanal hükümet" olarak seslendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri