Bahçeli: ‘artık Yeter Bizim Oğlan’ Dendiğinde Ne Yapacaksın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sayın Başbakan Anayasa suçu işliyorsun. Bugün burada sessiz kalınıyor ama günü saati geldiğinde ‘artık yeter bizim oğlan’ dendiğinde ne yapacaksın?” dedi. Karabük'ün Ovacık ilçesinde davul zurna...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sayın Başbakan Anayasa suçu işliyorsun. Bugün burada sessiz kalınıyor ama günü saati geldiğinde ‘artık yeter bizim oğlan’ dendiğinde ne yapacaksın?” dedi.

Karabük'ün Ovacık ilçesinde davul zurna eşliğinde kurban kesilerek karşılanan Bahçeli, MHP'den belediye başkanı olan Mustafa Dursun'u makamında ziyaret ettikten sonra çıkışta belediye önünde toplanan halka hitap etti. Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Bahçeli, “Bir yol var. Milletvekili sayın belli. Paralel hareket ettiğin ve işbirliği yaptığın partiler de en az 32-33 kişi Meclis'te. 330 milletvekilini aşıyorsun. Mevcut Anayasa'daki cumhurbaşkanlığının görevini, sorumluluğunun, seçilme tarzını değiştir. Kafandaki başkanlık sistemine göre bir anayasa yap. Ondan sonra da anayasa halkımız tarafından kabulleniliyorsa kalk ister bağdaş kur, ister ayak üstüne ayak at. Başkanlık sistemini nasıl yapacağını anlat. Ama şimdi Sayın Başbakan Anayasa suçu işliyorsun. Bugün burada sessiz kalınıyor ama günü saati geldiğinde ‘artık yeter bizim oğlan’ dendiğinde ne yapacaksın? Başbakanlığın son yıllarındaki davranışını cumhurbaşkanı olarak yapmaya kalkarsa yani ben havameydanı yaparım, yol yaparım, tren yolu yaparım, kanal yaparım, ihaleler benden sorulur dersen, o zaman 17-25 Aralığın bir başka takvimi cumhurbaşkalığına taşınacak demektir. O zaman zaten rüşvet ve yolsuzluğun içinde boğulur gidersin.” diye ifade etti.

“Şimdilik bütün engelleri kendine göre kaldırdın.” diyen Bahçeli şunları söyledi: “Montaj dedin, kumpas dedin, sorumluları görevlerinden aldın. Binleri aşan polisi sürdürdün. Bazılarını sorguya çektin. Yandaş savcılardan, övünç yazan savcılardan bir heyet kurdun. Kendini akladığını zannediyorsun. Devletin kaydına düşen hiçbir şey, devlet yıkılmadıkça kayıttan düşmez. Bunun hesabı bir gün sorulur. İşte Fransa’yı görüyorsunuz. Çok da popüler gezinin bir devlet başkanı, görev süresini tamamladı, seçime girdi. Seçilemedi. Daha 1.5 yıl dolmadan şimdi yolsuzluk ve rüşvetten hesap veriyor. Türkiye’de niye olmasın? Her konuyu Batı'dan örnek alıyorsunuz da yolsuzluk ve rüşvetle mücadelede Batı'da olanlardan niye örnek almıyorsunuz?”

Bahçeli, 3 aday bulunduğunu, bu 3 adayın içerisindeki bir şahsiyet var ki çok sayıda partinin bu şahıs etrafında bütünleşerek yarışa girdiğini hatırlatarak, şöyle devam etti: “Bu, Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi'dir. MHP olarak bu adayın kazanması arzusunu taşıyoruz. Tercihimiz Ekmel Bey'dir. Onun kazanmasında ülkemiz için yarar görüyoruz. Türkiye’nin huzura, istikrara kavuşması için her türlü cepheleşmeden ayrılmak için bir aklı başında şahsiyetin sorumluluk üstlenmesinde yarar görüyoruz. 5 gün sonra yapılacak olan seçimde MHP olarak siz vatandaşlarımıza önerimiz Ekmeleddin İhsanoğlu Bey'dir. Takdir sizindir. İsterseniz parti başkanı ve başbakan olarak yola devam etmek isteyebilirsiniz. Özellikle de bugüne kadar olanların hepsini içinize sindirerek, biz yine yapacağız, aynısını devam ettireceğiz diyorsunuz. Helal olsun devam ettirebilirsiniz. Elinizde imkanınız, gücünüz vardır yapabilirsiniz. Ama bir gün sosyal hareketlilik başlar, Türkiye huzursuzlaşır, iç savaşa doğru giderse bunun vebali sadece ve sadece partiyi yöneten 3-5 kişide olmaz. Onu o yöne doğru sevk edenlerin hepsinde bu vebal var demektir. Bunun hesabını da hiç kimse vermemezlik yapamaz. Böyle bir aşamaya da gelmek istemeyiz.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri