Bahçe: Siyasilerin Çocukları Dershane Devşirmeye Başladı

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'de gelinen noktada bazı siyasilerin yakın çevrelerinin illerde dershane devşirmeye başladığını belirterek, "Dershanelerin kapatıldığı bir zamanda eğer...

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'de gelinen noktada bazı siyasilerin yakın çevrelerinin illerde dershane devşirmeye başladığını belirterek, "Dershanelerin kapatıldığı bir zamanda eğer bazı siyasetçilerin çocukları dershane satın almaya başlamış ise bu işin bir adım sonrasında devlet eliyle dershaneciği yürütmek mümkün olamayacak ve dershaneciliği taşeron firmalardan satın alalım olacaktır." dedi.

Bir dizi ziyaret için Kars'a gelen Bahçe, Cihan Haber Ajansı'na (CİHAN) açıklamalarda bulunarak; dershane konusunda önemli tespitte bulundu.

Dershaneciliği yandaşlardan ve sözde hayırsever iş adamlarından satın almak üzere bir tezgahın içerisine girildiğini hatırlatan Bahçe, çelişkilerle dolu MEB'in eğitimli Anadolu insanının önünü almak istediğini ifade etti.

Öğretmenlere istenmeden verilen dershanecilik görevinin başarı şansının olmadığını bu çalışma ile eğitimde başarının hayal olduğunu dile getiren Bahçe, "Keyfi bir uygulama ile devlet eliyle dershanecilik yapılıyor. Hâlbuki Türkiye'de toplum nezdinde dershaneciliğin kabul gördüğü ve gençlerin işine gelirse mantığıyla hareket eden okullardan kaçıp özel teşebbüs mantığıyla harekete eden dershanelere para vererek gidiyor. Yani bir tarafta ücretsiz eğitim var. Öğrenci buradan kaçıyor ve diğer tarafa da para vererek devam etmenin hesabını yapıyor ise Milli Eğitim Bakanlığı ile devletin yapması gereken çocukların para vererek gitmeye çalıştıkları kurumları kapatmak değil belki okullarımızı öğrencinin kaçmadığı koşarak geldiği kurumlar haline nasıl getiririz çalışması olmalı." dedi.

Türkiye'de 2 milyon öğrencinin sınava girdiğini ve ilk 250 bine girip bir yerlere yerleşmek için yarış içerisinde olduklarını ifade eden Bahçe, şöyle konuştu: "Madem dershaneler zararlıydı, çocukların spora, sanata vakit ayırmaları gerekiyordu, peki devlet eliyle dershanecilik nereden çıktı? Dershaneler hafta sonu çocukları kursa çağırırken siz hafta içi saat 22'ye kadar ve hafta sonları kurs düzenleyelim diyorsunuz. Devlet eliyle düzenlenen kurslarda öğretmenlere yansıyan ders başı ücret 9 TL. Bu şartlarda başarılı olma ihtimali var mı? Bu soruya cevap arıyoruz, henüz bir çıkış yolu bulamadık."

'GÜNDÜZ GÜVENLİĞİ SAĞLAYAMAYAN MEB GECE NE YAPACAK?'

Gece 22'ye kadar eğitimi düşünen MEB'in güvenliği nasıl sağlayacağını da merak ettiklerinin altını çizen Bahçe, gündüz vakti okulların güvenliğini sağlayamayan ve terör örgütleri tarafından yakılmasına mani olamayan devletin ve bakanlığın gece saat 22'lere kadar güvenliği nasıl sağlayacağının da merak konusu olduğunu kaydetti.

1 milyon 100 bin eğitim çalışanının, MEB'in ve hükümetin eğitim alanında yaptığı icraatları milleti düşünerek yaptığına inanmadıklarını sonuç olarak belirten Aktif Eğitim-Sen Başkanı Osman Bahçe, MEB ve diğer eğitim kurumlarındaki öğretmenlerin akıllıca çalışmalarla ülke geleceğini oluşturacak nesiller için canlarını vermeye hazır kahramanlar olduğununda bilinmesini istedi.

Hiç kimsenin birilerinin siyasi ikballerine istikballerine, şahsi çıkarlarına alet olmayı kabul edemeyeceği üzerinde duran Bahçe, "Öğretmenler birileri tarafından kötü emellere alet edilmek istemedikleri için temkinli davranıyorlar." şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri