Bahattin Yıldız dualarla anıldı

Bir yetimhaneye projesi için gittiği Afganistan’da uçak kazasında şehit olan Bahattin Yıldız, düzenlenen bir program ile anıldı.
Programda Yıldız için “Afgan dağlarında mücahit, Bosna’da özgürlük yürüyüşçüsü, İzmir, Bursa, Erzurum ve daha birçok ilde de öğretmendi, bir ağabeydi” ifadeleri kullanıldı
İnsan ve Medeniyet Hareketi, Bahattin Yıldız için bir anma programa düzenledi. Dün gece Haliç Sütlüce Kongre Merkezi’nde düzenlenen anma programına Yıldız’ın ailesi, dostları ve sevenleri katıldı. Anma programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Bahattin Yıldız’ın hayatını anlatan sunum sinevizyonda gösterildi. Sinevizyondan sonra Bahattin Yıldız’ın yeğeni Bilal Kara, Yıldız için yazdığı mektubu okudu.
Bahattin Yıldız’ın annesi Hatice Yıldız misafirlere “hoş geldiniz” derken “Bir Bahattin gitti ama hepiniz benim için Bahattin’siniz” dedi. İnsan ve Medeniyet Hareketi Başkanı İkram Soltan ise konuşmasında Bahattin Yıldız’ın hayatını İslam davasına ve gençlere adadığını söyledi. Soltan, “Bahattin Yıldız son nefesine kadar inandığı şeyler için yaşadı. Yıldız, Afgan dağlarında mücahit, Bosna’da özgürlük yürüyüşçüsü, İzmir, Bursa, Erzurum ve daha birçok ilde de öğretmendi, bir ağabeydi. İlk günden beri canını, cananına feda etmiş ve Ahzab süresinin 23. ayeti kerimesinde geçen yiğitlerden bir adaydı” şeklinde konuştu.
Bahattin Yıldız’ın fedakâr bir önder olduğunu dile getiren İnsan ve Medeniyet Hareketi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Güney de, “Bahattin sıradan bir şahsiyet değildi. O hem bir komutan, hem bir önder, hem de bir vakıf insanıydı. Çağımız insanlarına nasıl Müslüman’ca yaşanılması gerektiğini gösteren değerli bir şahsiyetti. Bizler yeni Bahattin’ler yeni gönül insanları yetiştirmeli ve onların boşluklarını misliyle doldurmalıyız” dedi.
Gece Bahattin Yıldız’ın Erzurum, İzmir, Bursa ve İstanbul’dan arkadaşlarının yaptığı konuşmalar ile devam etti. Konuşmaların ardından şair Ahmet Mercan, Bahattin Yıldız için yazdığı şiiri okudu. Programda Yıldız ile birlikte şehit olan Faruk Aktaş, Ahmet Igbal Yoldaş ve Aynuddin Yoldaş da anıldı. Gece Grup Genç’in seslendirdiği ezgiler ile son buldu.
Bahattin Yıldız, İHH İnsani Yardım Vakfı Asya Bölgesi Sorumlusu Faruk Aktaş ile birlikte bir yetimhane projesine bakmak geçtiğimiz Mayıs ayında Afganistan’a gitmişlerdi. İkilinin bindiği uçak, Kunduz’dan Kabil’e dönerken Salang geçidine düşmüştü. Aynı uçakta İHH’nın partner kuruluşu Hedef Vakfı Genel Müdürü Ahmet Igbal Yoldaş ve Hedef Vakfı Dış İlişkiler sorumlusu Aynuddin Yoldaş da bulunuyordu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri