Bahaddin Paslı’ya büyük vefasızlık!

Seydişehir’in önemli kültür adamlarından merhum Bahaddin Paslı’nın adının verildiği Kültür ve Sanat Evi’nin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne tahsis edilmesine yönelik önerge ilçe halkı tarafından tepkiyle karşılandı.

Seydişehir kültür ve edebiyat hayatına önemli katkılarda bulunan merhum Bahaddin Paslı’nın ismi geçtiğimiz yıllarda ilçede açılan bir kültür merkezini verilmişti. CHP’li Seydişehir Belediyesi’nin Bahaddin Paslı Kültür ve Sanat Evi’ni Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne tahsis etmeye hazırlanıyor. İlçe Belediye Meclisi’ne sunulan önerge ilçe halkı tarafından da tepkiyle karşılandı.

KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL!

Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Seydişehir’in yetiştirdiği önemli halk ozanlarından Bahaddin Paslı'nın adını taşıyan Kültür ve Sanat Evi’nin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne tahsis edilmesine yönelik Seydişehir Belediye Meclisi’nde görüşülen önergeye tepki gösterdi. Seydişehir Belediyesi Meclisi’nde Seydişehir’in önemli değerlerinden olan halk şairi Bahaddin Paslı’nın adını taşıyan Kültür ve Sanat Evi’nin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne tahsis edilmesi yönünde öneri sunuldu. Öneriye tepki gösteren Kemalettin Atalay “Seydişehir’imize duyduğu büyük sevgi ve aşkla hiçbir karşılık beklemeden yayınladığı birbirinden kıymetli eserlerle ilçemizin tanıtımına katkıda bulunan vefalı insan Bahaddin Paslı’ya yapılan bu vefasızlığı kabul etmek mümkün değildir” dedi.

BU NEZAKETSİZLİĞİ ŞİDDETLE KINIYORUM

Merhum Bahaddin Paslı’nın yaptığı başarılı çalışmalarla Seydişehir’e kalıcı eserler bırakan hakkı ödenmez bir şahsiyet olduğunun altını çizen İlçe Başkanı Atalay, “CHP’li Seydişehir Belediyesi’nin Bahaddin Paslı gibi önemli bir Üstâd’ın ismini, Kültür ve Sanat Evinde yaşatmak yerine, ‘Başörtülü gençlere burs vermiyoruz’ diyerek insanları inancından dolayı aşağılayan, başı açık ile kapalılar arasında ayrımcılık yapan adında çağdaş, özünde ise bağnazlık olan bir zihniyete tahsis etmeye yönelik girişimde bulunması Bahaddin Paslı’nın ebedi istirahatgâhında kemiklerini sızlatmıştır. Sayın Paslı’ya yapılan bu nezaketsizliği şiddetle kınıyorum. Seydişehir Belediyesi’ni yapmaya çalıştığı hatadan yol yakınken bir an önce dönmeye ve halkımızdan özür dilemeye davet ediyorum” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri