Bağlama İle Tar Arasında Yeni Bir Enstrüman Üretip Adını 'Sazuta' Koydu

Kars Oyunları Türküleri ve Ozanları Derneği (KOTODER) Başkanı Salih Şahin, bağlama ile tar arasında yeni bir enstrüman üreterek adını 'sazuta' koydu. Bu ilginç enstrümanını balkonda çalan Şahin'e kumru kuşları öterek eşlik etti.KATODER...

Kars Oyunları Türküleri ve Ozanları Derneği (KOTODER) Başkanı Salih Şahin, bağlama ile tar arasında yeni bir enstrüman üreterek adını 'sazuta' koydu. Bu ilginç enstrümanını balkonda çalan Şahin'e kumru kuşları öterek eşlik etti.

KATODER Başkanı Şahin, patent çalışması başlattığı saz tar karışımı enstrümanının herkesin dikkatini çektiğini özellikle ise kuşların sese ilgisiz kalmadıklarını söyledi. Kars'ta müzik aletleri imalatçılığının yanı sıra müzisyenliği ve gazeteciliği ile tanınan Şahin, 'Kul Şahin' mahlası ile şiirlerini ve bestelerini yapan aynı zamanda emekli bir öğretmen.

Geçtiğimiz günlerde tatil için gittiği Kuşadası'nda balkonda çaldığı 'Sazuta'sına kuşların ilgisiz kalmadığını ifade eden Şahin, "Tatil ve yakınlarımı ziyaret için Kuşadası'na gittim. 'Sazuta'mı da yanında götürdüm. Sabah kahvaltısında çalıp beste çalışmaları yaparken bir kumru kuşunun 'Sazuta'nın sesinden etkilendiğini gördüm. Kumru Sazuta'nın sesine öterek eşlik etti. Sazuta'nın sesinin kuşların da hoşuna gittiği için emeklerimin boşa gitmediğini gördüm ve o anı fotoğrafladım." dedi.

Şahin 'Sazuta' ile bir de albüm çalışması yaptığını kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri