Bağımsızlık günü coşkuyla kutlandı

Bangladeş Bağımsızlık ve Milli Günü'nün 50. Yıldönümünü, “Altın Jübile”, Bangladeş Ankara Büyükelçiliği tarafından coşkulu bir şekilde kutlandı

Bangladeş Hükümeti, 17 Mart 2021 tarihine denk gelen Ulusun Babası Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman'ın Yüzüncü Doğum Yıldönümü şerefine, 17 Mart 2020-16 Aralık 2021'i Mujib Yılı ilan etti ve ulusal ve uluslararası alanda farklı etkinliklerle kutlanıyor. İlk program sabah saatlerinde yeni Bangladeş Büyükelçiliği Kompleksi'nde düzenlendi. Bangladeş'in Türkiye Büyükelçisi Sayın Mosud Mannan ndc, diplomatlar, çalışanlar ve burada yaşayan Bangladeşlilerinde hazır bulunduğu bir bayrak töreni gerçekleşti. Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman’ın büstü önünde de çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Büyükelçiliğin “Victory 1971” isimli konferans salonunda Kur'an-ı Kerim'den ayetler okunarak devam eden programda, şehitlerin ruhlarına ve ülkenin huzuru, refahı ve kalkınması için dua edildi. Bangladeş Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Dışişleri Bakanı ve Devlet Bakanı'nın Bağımsızlık ve Milli Günün önemine ilişkin mesajları okundu. Programın ardından Bangladeş'in Bağımsızlığı konulu video belgesel izlendi ve Türkiye Asya-Pasifik Araştırmaları Merkezi Direktörü Prof. Dr. Selçuk Çolakoğlu’nun ve Büyükelçi Mosud Mannan’ın ayrıntılı konuşmasının ardından 50. Bağımsızlık günü münasebetiyle sahnede bir kültür programı düzenlendi. 

BANGLADEŞ HALKI BÜYÜK FEDAKARLIK GÖSTERDİ

Akşam saatlerinde düzenlenen resepsiyona Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Onur Konuğu olarak teşrif ederken, farklı Bakanlıklardan ve Kurumlardan üst düzey temsilciler, diplomatik misyon üyeleri, uluslararası örgüt temsilcileri, askerler, akademisyenler, iş adamları, Bangladeş Toplumu Üyeleri ve Medya temsilcilerinden çok sayıda önemli davetli katıldı. Pandemi konusunda gerekli her türlü önlem sağlandı ve sosyal mesafe kurallarına önemle uyum sağlandı. Program, her iki ülkenin Milli Marşlarını takiben, Büyükelçi Mosud Mannan, konuşmasıyla devam etti. Büyükelçi, Bangladeş'in bu Altın Jübile'yi, Ulusun Babası Bangabandu Sheikh Mujibur Rahman’ın 100. Doğum Yılına ve Bangladeş’in en az gelişmiş ülke kategorisinden gelişmekte olan ülkeler kategorisine yükselmesi gibi iki önemli dönüm noktasının eşiğinde kutlamanın önemine değinen ayrıntılı bir konuşma yaptı. 

TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLENECEK

Büyükelçi Mosud Mannan, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetine, mevcut ilişkilerin daha da güçlenmesine yönelik her alanda gösterilen işbirliği ve destekleri için teşekkür etti. Büyükelçi bu güzel ve önemli günde tüm Bangladeşlileri selamladı ve başarı, refah ve sağlık diledi. Ayrıca tüm dost ülkelere Bangladeş'e vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür etti. Program, 1971 yılında Bangladeş’in Bağımsızlık Savaşı sırasında övgüye değer katkılarından ötürü Albay Hari Krishna Singh'in oğluna ve Bangladeş Büyükelçiliğine desteğinden dolayı Prof. Dr. Selçuk Çolakoğlu’na plaket verilmesi ile devam etti. Pasta kesme töreninin ardından misafirlere geleneksel Bangladeş ve Türk yemekleri ve tatlıları ikram edildi. Program sırasında armoni ve gitar eşliğinde canlı müzik yapıldı. Bir köşede de, Bangladeş'in 50 yıl içindeki gelişimi Fotoğraf Sergisi ile tanıtıldı. 

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri