Bağımlılıktan kurtarmak için seferber olacaklar

Bu yıl " Yeşilaycı olmak için bir nedenim var" konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek Yeşilay Haftası'nda Konya'da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Şehirde bağımlılıklara karşı farkındalığı artırmak için el birliği ile seferber olunacak

Yeşilay'ın kuruluşunun 98. yıldönümünde Türkiye genelinde olduğu kadar Konya'da da programlar yapılacak. Yeşilay Konya Şubesi Zade Vital Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısı ile gerçekleştirilecek programlar hakkında bilgiler verdi. Basın toplantısına, Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil ve şube yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yeşilay Haftası'nda saha aktivitelerinden seminerlere kadar herkesin katılabileceği etkinlikler düzenlenecek.

 

TOPLUMUN FARKINDALIĞINI ARTIRACAĞIZ

Yeşilay'ın bugüne kadar toplumla ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı  ve kurtarmayı hedefleyen birçok faaliyete imza attığını belirten Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, "Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutladığımız Yeşilay Haftasını da vesile kılarak halkımızın bağımlılık konusunda farkındalık düzeyini artırmak için Konya'da da çeşitli faaliyetler gerçekleştireceğiz" dedi. Yeşilay'ın 98 yıldır bağımlılıklarla mücadele ettiğini dile getiren Dr. Büyükhelvacıgil, kendilerinin toplumu ayırt etmeden önleyici, koruyucu hizmetlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalıştıklarını da ifade eden. Büyükhelvacıgil, "İlimizde okullar başta olmak üzere, halk eğitim merkezlerinde, gençlik ve kültür merkezlerinde yerel yönetimlerin destekleri ile önleme, bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Etkinliklerimizde farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yıl da 'Yeşilaycı olmak için, bağımlılıklardan uzak durmak için ve sağlıklı yaşamak için bir nedenim var' diyerek kutlayacağımız haftada, bağımlılıkla ve zararlı alışkanlıklarla mücadele için toplumu harekete geçirmeyi amaçlıyoruz" açıklamalarında bulundu.

DOLU DOLU 1 HAFTA GEÇİRECEĞİZ

Gönüllülük ve dayanışmaya dikkat çekmek amacıyla bu yıl Yeşilay Haftası'nda çeşitli etkinlikler yapacaklarını söyleyen Büyükhelvacıgil, bağımlılığın sadece ülkemiz için değil tüm dünya için ciddi bir tehlike olduğunun altını çizdi. "Sorumluluğumuz büyük, omuzlarımızdaki yük ağır" diyen Dr. Büyükhelvacıgil, daha sonra şunları kaydetti: "Bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceğimizi belirttik. Kurumlar arası işbirliğini artırmak için hafta boyunca protokol ziyaretlerimiz olacak. Okullarımızda bağımlılık konularında eğitim etkinliklerimiz yıl boyunca devam etmiştir. Ancak bu hafta boyunca daha güçlü bir şekilde devam ettireceğiz. Yeşilay tarafından hazırlanan Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele eğitimimizi alıp uygulayıcı olan tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz. 3 Mart 2018 tarihinde AVM'lerde üniversitelerimizin genç Yeşilay Kulüpleri stand aktiviteleri ve etkinlikleri düzenleyecekler. 4 Mart tarihinde Yeşilay bisiklet turumuz olacak. Saat 14.00'da Bera Otel yanında buluşacağız ve Yeşilay için pedalları çevireceğiz. Bu etkinliğimize Diltaş Eğitim Kurumları oldukça güçlü destek vermiştir. Ayrıca bu etkinliğe destek olan Bisiklet Federasyonumuza ve tüm bisiklet topluluklarımıza teşekkür ve minnet duygularımızı iletiyoruz. 5 Mart'ta Genç Yeşilay kulüplerimiz ve Formatör öğretmenlerimizle eğitim talep eden anaokullarında eğitim ve farkındalık çalışmaları yapılacaktır."

ÜNİVERSİTELERDE ETKİNLİKLER YAPILACAK

Yeşilay Haftası tarihleri arasında üniversiteler ile de ortak çalışma içine gireceklerini aktaran Başkan Büyükhelvacıgil, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: "6 Mart tarihinde saat 14'te Necmettin Erbakan Üniversitesi Bilinçli Eğitimciler Topluluğu, Genç Yeşilay Kulübü ve Yeşilay Konya Şubesi olarak bizim desteklerimizle Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonu'nda 'Bağımlılığın biyolojisi' konulu konferansımız olacaktır. 7 Mart Aziziye Kültür Merkezi'nde saat 10.00'da Selçuk Üniversitesi, İl Müftülüğü ve Yeşilay Konya Şubesi işbirliği ile 'Yeşilaycı olmak için bir nedenim var' temalı panelimiz olacak. Genç Yeşilay Kulüplerimiz hafta boyunca üniversitelerinde (SÜ, NEÜ ve KTO Karatay) Üniversitelerinde stand, eğitim ve farkındalık aktivitelerine devam edecekler."

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri