Bağdat’ın Hesabına188 Milyon Dolar Petrol Parası Aktarıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak petrolünden 13'üncü tankerin sevkiyatının yapıldığını bilerterek, "Akış, günlük 180 bin varil civarında. Sevkiyat sonucunda, Bağdat’ın hesabına 118 milyon dolar para aktarıldı."...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak petrolünden 13'üncü tankerin sevkiyatının yapıldığını bilerterek, "Akış, günlük 180 bin varil civarında. Sevkiyat sonucunda, Bağdat’ın hesabına 118 milyon dolar para aktarıldı." dedi.

Bakan Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Sosyal Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin soruları da cevaplayan Yıldız, Kuzey Irak’tan petrol sevkiyatı ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Kuzey Irak petrolünden 13'üncü tankerin sevkiyatı yapıldı. Akış günlük 180 bin varil civarında. Spekülasyonlara meydan vermemek gerekiyor. Türkiye hukuk devletidir. Bunu hukuk sınırları içinde yapmak durumundadır. IŞİD'den petrol aldığımız iddiaları külliyen yalandır. İsrail’e jet yakıt ihracatından beslenemeyenlerin yeni bir yemi olarak görülüyor. Ama tabi ki bunu kimse yemez. Biz son derece net bir ifade kullanıyoruz. Bizim aldığımız petrol Irak’ın petrolüdür. Eğer Bağdat ve Erbil, o manada kendi içinde düzenlemeyi yapamıyorsa onun müsebbibi Türkiye olarak görülmez. Sevkiyat sonucunda, Bağdat’ın hesabına 118 milyon dolar para aktarıldı."

Bakan Yıldız, telefon dinlemeleri ile ilgili olarak da "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Obama ve Merkel ile yapacağı görüşmelerde tabi ki bu da konu edilecektir. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin vatandaşımızın bir saygınlığı vardır. Bu saygınlığı mutlaka korunması lazım. Biz bunu dinleyen hangi yapı varsa başta paralel olmak üzere bununla alakalı bütün önlemleri alacağız. Şahsen hissettiğim, kimle paylaşmak istiyorsa biz kamuoyu ile paylaşabiliriz. Bu kadar şeffaf bir yapıyı dinleme ihtiyacı başka gerekçelerden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Bir bakan 4 yıl dinlenmez." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri