Bağdat'ın Ambargosu Ve Işid, Erbil'de Kurbanlık Pazarını Olumsuz Etkiledi

Irak'ta merkezi hükumetin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne uyguladığı bütçe ambargosu ve IŞİD saldırıları, Erbil'deki kurbanlık pazarını olumsuz etkiledi.Geçtiğimiz yıllar kurbanlık pazarı tıklım tıklım iken, bu yıl önceki yıllara...

Irak'ta merkezi hükumetin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne uyguladığı bütçe ambargosu ve IŞİD saldırıları, Erbil'deki kurbanlık pazarını olumsuz etkiledi.

Geçtiğimiz yıllar kurbanlık pazarı tıklım tıklım iken, bu yıl önceki yıllara kıyasla az sayıda kurbanlık hayvan satışa sunuldu ve kesildi. Erbil ve Bağdat arasındaki sorunlar sonucu 8 aydır gönderilmeyen bütçe, bölgesel yönetimde memurlara zor günler yaşatıyor.

Erbil'in kurbanlık pazarı geçtiğimiz yıllarda büyük oranda Musul ve Irak'ın güneyinden gelen kurbanlık hayvanlarından besleniyordu. Ancak bu yıl IŞİD'in saldırıları sonucu Kürt yönetiminin tüm sınır noktaları Musul ve diğer şehirlere kapanmış durumda. Bunun sonucu kurbanlık pazarı geçen yıllarda gördüğü kalabalıktan çok uzak bir tablo çiziyor.

Kurbanlık pazarında tartıcılık yapan Aza Ali isimli vatandaş, bu yıl çok az sayıda kurbanlık hayvanı tarttığını söyledi. Vatandaşlarda para bulunmadığı için kurbanlık pazarda satışların düştüğünü söyleyen Aza Ali, bu yıl geçtiğimiz yıllara göre satışların yüzde 60 azaldığını ifade etti.

Kurbanlık pazarında kasaplık yapan Osman Haşim isimli vatandaş ise sabahın erken saatlerinden pazara gelip sadece 2 kurbanlık kestiğini söyledi. Geçen yıllarda vatandaşların sırada bekleyip kurbanlıklarını kesmek için bir biri ile yarıştığını ifade eden Osman, geçen yıl her gün 16 kurban kestiğini söyledi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri