Bağdat İle Erbil Arasında Petrol Anlaşması Krizi Devam Ediyor

Türkiye ile petrol anlaşması imzalayan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile Bağdat arasındaki kriz devam ediyor.

Türkiye ile petrol anlaşması imzalayan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile Bağdat arasındaki kriz devam ediyor. Erbil’in Türkiye’ye petrol ihracatına kızan Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Bölgesel Kürt Yönetimi hazine yardımını kesmekle tehdit etmişti.
Geçtiğimiz gün Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani'nin başkanlığındaki bir heyet, Bağdat’ı ziyaret ederek sorunun çözümü için temaslarda bulunmuştu. Nuri El Maliki ve Barzani görüşmeden sonra basına çelişkili açıklamalarda bulunmuştu.
Toplantının ardından konuşan Maliki, "Kürt heyetinden söz aldık, bundan sonra Bağdat'ın bilgisi dışında petrol ihraç etmeyecekler.” dedi. Ancak aynı kanala demeç veren Neçirvan Barzani ise,” Biz kimseye hiçbir söz vermedik.” ifadesini kullandı.
Maliki açıklamasında, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bütçesini kesecekleri konusunda herhangi bir açıklamasının olmadığını illeri sürdü.
Irak hükümeti, Kürt yönetimi ile petrol anlaşması yapan Türkiye’nin bu ülkedeki şirketlerini karar listeye almaya hazırlandığını duyurmuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri