Babası Köye Göndermek İstedi, Hıdır Ali Çalışmak İçin Direndi

Asansör kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Hıdır Ali Genç, babasının köye gitmesi yönündeki uyarılarına rağmen çalışmak istediği öğrenildi. Baba Mustafa Genç’in Hıdır Ali Genç’e '5 güne kadar maaş alacam seni...

Asansör kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Hıdır Ali Genç, babasının köye gitmesi yönündeki uyarılarına rağmen çalışmak istediği öğrenildi. Baba Mustafa Genç’in Hıdır Ali Genç’e '5 güne kadar maaş alacam seni köye göndereyim' yönünde telkinine rağmen Hıdır Ali’nin çalışmak isteyerek babasını ikna ettiği ortaya çıktı.

Asansör kazasında hayatını kaybeden 21 yaşındaki Hıdır Ali Genç’in çocukluk arkadaşı Ali Yıldız, Hıdır Ali Genç’in çocukluğunun yoksulluk içinde geçtiğini söyledi. İstanbul Mecidiyeköy'deki rezidans inşaatında meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden 21 yaşındaki Hıdır Ali Genç’in çocukluk ve okul arkadaşı Ali Yıldız, arkadaşını bir ihmal sonucu kaybetmenin acısını yaşadığını ifade etti. Hıdır Ali Genç’le çocukluk ve okul yıllarını beraber geçirdiklerini ve yatılı okullarda zor şartlarda okuduklarını ifade eden Yıldız, Hıdır Ali Genç’in okul harçlığını biriktirmek ve ailesine yük olmamak için çalıştığını belirtti. Babasına ve ailesine yük olmamak için sürekli çalışma isteği içinde olduğunu dile getiren Yıldız, "Hıdır Ali benim çocukluk arkadaşım.Beraber bu köyde büyüdük.Fakir bir ailenin çocuğu olarak beraber yatılı okullarda okuduk.Daha sonra kendi imkanları ile üniversiteyi kazandı.Üniversite harçlığını biriktirmek için çeşitli işlerde çalışıyordu.Önümüzde yıl için üniversite harçlığını biriktirmek için İstanbul’da Torunlar İnşaatta bir kısa süreliğine işe başladı.Kendisi yoksul bir ailenin çocuğudur çalışmak zorundadır.Sermaye onun bedeni üzerinden onun kanı üzerinde para kazanmaya devam ediyor bu ülkede,bu ülkede TOMA’lar ambulanslardan önce olay yerine varıyor.Dolayısıyla bu gibi katliamlar ve iş cinayetleri bundan sonraki yıllarda da devam edecektir. Biz buna karşı olarak daha bilinçlenerek bu işçi kıyımının önüne geçmek istiyoruz.istiyoruz. Hıdırlar ölmesin artık. Sermayenin kurbanı olmasınlar." dedi

"İNSANLARI VE DOĞAYI ÇOK SEVİYORDU"

Ailesi ve çevresi tarafından çalışkan ve sevilen biri olan Hıdır Ali Genç’in doğaya ve hayvanlara karşı çok hassas biri olduğunu belirten arkadaşları, fakir insanlara karşı her zaman özen gösterirdi.Üniversite arkadaşları tarafından fedakarlık ve insan ilişkileri konusunda duyarlılıkla ön plana çıkan Hıdır Ali Genç’in hayata dair plan yapan biri olduğunu belirtti.

"BABASI MAAŞINI ALINCA KÖYE GÖNDERECEKTİ"

Çoğunlukla aynı bölgeden insanların çalıştığı inşaat alanında iki yıldan beri, bin 200 TL’ye çalışan baba Mustafa Genç, kazandığı para ile ailesini geçindirmeye çalışıyordu. Babasının iş yükünü azaltmak ve ikinci sınıfa geçtiği Tunceli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ovacık Programı Maliye Bölümünde eğitimini devam ettirmek için çalışmak için çaba içine giren Hıdır Ali Genç, babasının köye gitmesi yönündeki uyarılarına rağmen çalışmak istediği öğrenildi.

ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANLIĞI, HIDIR ALİ İÇİN 3 GÜN YAS İLAN ETTİ

Tunceli Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı, İstanbul Mecidiyeköy'de asansör kazasında Hıdır Ali Genç’in hayatını kaybetmesi üzerine 3 günlük yas ilan etti. Yaşanan ölümü sert bir dille eleştiren Tunceli Öğrenci Konsey Başkanı Ferhat Güven, Türkiye'de dikilen gökdelenlerin, bir kez daha kuralsızlığın, ilkesizliğin ve emek hırsızlığının simgesi olduğunu söyledi. Güven, "Hayatını kaybeden işçiler arasında Üniversitemizin Yüksek Okulu Ovacık Programı Maliye Bölümü'nde okuyan Hıdır Ali Genç arkadaşımız da vardı. Ailesi ve sevenlerine sabır diliyoruz. Öğrenci arkadaşımızın ölümü nedeniyle 3 günlük yas ilan ettik" dedi.

ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ BOZTUĞ’DA BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ’da hayatını kaybeden Hıdır Ali Genç ile ilgili bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Rektör Boztuğ mesajında şu ifadelere yer verdi: "Üniversitemiz Tunceli Meslek Yüksekokulu Ovacık Programı Maliye Bölümü öğrencisi Hıdır Ali Genç Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerindeki inşaatta meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybetmiştir. Sevgili öğrencimiz Hıdır Ali Genç'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine, üniversite mensuplarımız ve sevenlerine başsağlığı diliyorum."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri