Babam 'ODTÜ'yü sil, komünist olursun' dedi

Ekonomi Bakanı Çağlayan, TOBB ETÜ öğrencileri ile sohbetinde üniversite tercihi ile ilgili anısını paylaştı.

ANKARA Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen "Rol Modelim-İş'te Adamım" toplantısına katılarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Çağlayan, geçmiş zaman içerisinde Türkiye 'nin çok büyük bedeller ödediğini belirterek, 1980 ihtilalini, "28 Şubat" sürecini yaşadığını, bunların her birinin Türkiye'deki antidemokratik hareketler olduğunu söyledi.

Bakan Çağlayan öğrencilerle bir gençlik anısını da paylaştı. Üniversiteye girişte aklında ODTÜ olduğunu söyleyen Çağlayan, "İlk tercihlerim ODTÜ mühendislik bölümleriydi. Babam ODTÜ'leri sil komünist olursun dedi, Ama ODTÜ'de okumamak içimde ukdedir" dedi.

Üniversiteyi Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde okuyan Çağlayan, 1980 yılında Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Çağlayan, bir öğrencinin "Gaz-Fren polemiği çok uzamadı mı?" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Gelmek istediğim nokta faizlerin düşük olması korkak davranılmaması gerektiği... Ben siyasetçiyim, ben konuşmak zorundayım. Merkez Bankası Başkanının az konuşması da usuldendir. Çünkü merkez bankası başkanları konuştuğu zaman pat diye gündemin ortasına düşmek zorunda.Amerika , Avrupa Merkez Bankası'nda böyle olur." dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri