'Babalar Günü'nde babasız kaldılar

Cinnet getiren meslektaşını ikna etmeye çalıştığı sırada şehit olan polisin iki çocuğu babalarının öldüğünden habersiz
Erzincan'da, önceki gün çevik kuvvet polisi Muhammet Demir, cinnet getirince evinin balkonundan rasgele sağa sola ateş etmişti. Babasının ikna etmesi sonucu Demir meslektaşlarına teslim olurken silahından çıkan serseri bir kurşun meslektaşı Yusuf Arslan'a isabet etmiş ve ölümüne neden olmuştu. Arslan önceki gün memleketi olan Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde toprağa verilirken arkasında ise gözyaşları bıraktı. Şehit polisin eşi Deniz Arslan da çocukları 5 yaşındaki Doğukan ve 4 yaşındaki Burak ile birlikte Arslan'ın baba evinde kalıyor. Acılı eş Arslan'ın psikolojik destek aldığı kaydedildi. Cenaze törenine dahi getirilmeyen Doğukan ve Burak ise evdeki hüzünlü ortamına rağmen babalarının öldüğünden habersiz birbirleriyle oyunlar oynamaya devam ediyor.

Çocukların "Babam ne zaman gelecek?" sorusuna ise yakınları ağlamamak için kendilerini zor tutarak , "Babanız şehir dışına göreve gitti. İşi bitsin hemen yanınıza gelecek" sözleriyle karşılık veriyor. Bu arada şehit polis Yusuf Arslan'ın nöbete gitmeden önce ailesi ile birlikte alışveriş yaptığı, kendisine, eşine ve çocuklarına giyecek ve gıda maddesi aldığı, ailesini eve bıraktıktan sonra nöbete gittiği belirtildi.

ECEL PEŞİNİ BIRAKMADI

Diğer yandan Arslan'ın 3 yıl önce de kaza yaptığı ve ölümden döndüğü ortaya çıktı. Arslan, Ekim 2008'de Erzincan Çevre Yolu üzerinde ters şeride kontrolsüz olarak giren pancar yüklü traktörle çarpışmış, ön tarafı tamamen çöken araçtan sağ çıkmayı başarmıştı. Arslan, kaza yerinin yanında bulunan akaryakıt istasyonunda o sırada yakıt alan ambulansı görerek yanlarına gitmişti. Ambulansla Erzincan Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Arslan yaklaşık 2 haftalık tedavisinin ardından iyileşmişti. Ancak ölüm onu 3 yıl sonra aynı ekip otosunun içinde yakaladı. Öte yandan bir yıllık polis olan ve cinnet getiren Muhammet Demir, tedavi için Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine gönderildi. Demir'in akli dengesi'nin yerinde olup olmadığı araştırılacak.

Silah kimin elinde patladı?

Arslan'ı ölümüne yol açan silahın nasıl ateş aldığı soruşturuluyor. Görgü tanığı polislerden bazıları silahın Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Demirbaş'ın elinde iken ateş aldığını söyledi. Görgü tanıklarına göre; "Demir'in yere bıraktığı silahı yerden alan bir polis memuru doldur boşalt yapmadan Demirbaş'a verdi ve tabanca bu sırada ateş aldı." Görgü tanığı Anadolu Ajansı Muhabiri Yakup Bakar, "Kurşun 30'dan fazla kişinin arasından geçip 30 metre uzaklıktaki polise isabet etti" dedi.

SABAH

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri