Babadağ'dan Yamaç Paraşütü İle Atlayanların Sayısı Yüzde 25 Arttı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Babadağ’dan 2013'ün ilk sekiz ayında geçen yıla göre yaklaşık yüzde 25 artışla 48 bin 596 kişi paraşütle atladı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Babadağ’dan 2013'ün ilk sekiz ayında geçen yıla göre yaklaşık yüzde 25 artışla 48 bin 596 kişi paraşütle atladı. Bu sayı 2011 yılının ilk sekiz ayında 38 bin 762, 2012 yılının ilk sekiz ayında da 38 bin 528 kişiydi. Yıl sonuna kadar atlayış sayısının 65 bini geçmesi tahmin ediliyor.

        Babadağ’dan yapılan uçuşlar ile ilgili bir açıklama yapan Fethiye Ticaret Sanayi Odası (FTSO) ve Fethiye Güç Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Babadağı'nın kısa süre içinde 12 ay uçuş yapılabilen bir pist haline getireceklerini kaydetti. Doğru yolda olduklarının göstergesini uçuş rakamlarının verdiğini ifade eden Arıcan, "Babadağ Mesire ve Hava Sporları Merkezi'nden 2013 yılının ilk sekiz ayında 2011 ve 2012 senelerinden yüzde 25 oranında artış yaşandı. Bu artışın yıl sonuna kadar devam edeceğini ve atlayışların 65 binin üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Teleferik projesi ve yeni pistler için çalışmalar sürüyor. Devam eden çalışmaların tamamlanmasının ardından Babadağ, 12 ay uçuş yapılabilen dünyanın en önemli uçuş merkezi olacak. Okul ve kulüp sporcularını bölgemize çekmek için yurt içi ve yurt dışında ciddi bir çalışma süreci içine gireceğiz." dedi.

        "BABADAĞ YOLU ASFALT YAPILIRSA BAKIMI ZOR OLUR"

        Öte yandan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, paraşüt pilotlarının tepkisi üzerine gündeme gelen Babadağ yolunun yapımı için Fethiye Karayolları 131. Şube Şefi Osman Doğru ile görüştü. Babadağ yolundaki yaşanan sorunların kalıcı çözüme kavuşması amacıyla gerçekleştirilen görüşme ile ilgili bilgi veren Akif Arıcan, şunları söyledi: "Stabilize olan yolun bakımını her ay yapıyoruz. Bu sene Ağustos ayında bakım için 20 bin lira harcandı. Ancak ne kadar özenli çalışılırsa çalışılsın, yol kısa sürede bozuluyor. Babadağ zirveye çıkan yol ormana ait. Daha önce asfalt yapmak için girişimde bulunduk. Ancak Özel Çevre Koruma Kurumu tarafından yolun asfalt yapılmasına izin verilmedi. İmkanlarımızla yolun sadece 4 kilometresini parke ile kaplayabildik. Şimdi Güney Ege Kalkınma Ajansı'na bir proje yazdık. Projenin bu ay içinde onaylanmasını bekliyoruz. Proje kapsamında bu yolun 4 kilometresi daha parke kaplanacak. Böylece 8 kilometrelik stabilize bozuk yolu, 4 kilometreye indirmiş olacağız. İnşallah önümüzdeki yıllarda da imkanımızın elverdiği ölçüde yolun kalanını da yapmayı arzuluyoruz."

        Karayolları Fethiye Şube Şefi Osman Doğru da Babadağ yolunda yapılan işlemin yolun fiziki şartları ele alındığında doğru bir çalışma olduğunu söyledi. Bu tip eğimli yollarda greyderlerle reklaj yapılıp toprak döküldükten sonra sulanıp silindirle sıkılaştırılarak bakım yapılabildiğini belirten Doğru, yolun asfalt yapılması halinde bakım ve onarımının daha zor ve masraflı olacağını söyledi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri