Babacan’dan Irak İle Enerji Anlaşmasına Diplomatik Hassasiyet

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Irak ile enerji konusunda yapılan anlaşma ile ilgili, “Siyasi ve diplomatik hassasiyetler olduğu için bazı kısımlarını açıklayamıyorum.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Irak ile enerji konusunda yapılan anlaşma ile ilgili, “Siyasi ve diplomatik hassasiyetler olduğu için bazı kısımlarını açıklayamıyorum.” dedi.

Kayseri’deki iki günlük programında bazı ziyaretlerde bulunan Babacan, bir otelde düzenlenen 'Sanayi Gecesi' etkinliklerine de katıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, burada, Irak ile yapılmak üzere olan enerji görüşmelerinin ülkeye sağlayacağı katkılarından bahsetti. Gelinen nokta ile ilgili siyasi ve diplomatik hassasiyetler nedeniyle bazı kısımlarını açıklayamayacağını ifade eden Babacan, “Irak ile olan enerji görüşmelerinde kayda değer gelişmeler var. Bu çok çok önemlidir. Siyasi, diplomatik hassasiyetler olduğu için bazı kısımları açıklayamıyorum. Çalışma ve gelinen nokta Türkiye’nin dışa bağımlığını kökten azaltacak bir iş. Önümüzdeki aylar çok önemli olacak. Bu çalışmalar arzu edilen aşamada devam ederse Türkiye ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlayacak anlaşma olacak.” demekle yetindi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri