Babacan: THY'de grev yapılmasına karşıyız

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Hava-İş grevine ilişkin, Türk Hava Yolları (THY) gibi çok kritik bir kuruluşta grev yapılmasına karşı olduklarını belirterek, "Orada yapılacak bir grev sadece THY'nin kendisini değil, Türkiye ekonomisini etkiler" dedi.

Babacan, CNR Expo'da gerçekleştirilen 19. İstanbul EVTEKS Fuarı'nın açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Hava-İş grevine ilişkin sorusuna Babacan, "Ulaştırma sektöründe, hele THY gibi çok kritik bir kuruluşumuzda grev yapılmasına karşıyız. Orada yapılacak bir grev sadece THY'nin kendisini değil, Türkiye ekonomisini etkiler. Ekonominin tümündeki dengeleri gözetmek zorundayız. Böyle bir hareket kesinlikle tasvip edeceğimiz şekilde olmaz" yanıtını verdi.

Merkez Bankası reeskont kredilerinin vadesinin uzatılmasına ilişkin soruya Babacan, "Onu bize daha önce ihracatçılarımız söyledi. Merkez Bankamız bunun üzerine çalışıyor. Ama 'talepleri yüzde 100 karşılanır' diye bir şey yok" diye konuştu.

"Üçüncü çocuğa çok yüksek bir teşvikin verileceği doğru mu?" sorusu üzerine Babacan, çalışmanın sürdüğünü ve tamamlanmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bunu açıklayacağını belirterek, "Çalışma bitip de Başbakanımızın açıklamasını duymadan hiçbir dedikoduya inanmayın" dedi.

"Fuarların Anadolu'da yaygınlaşması lazım"

Bu tür fuarların neden Ankara'da yapılmadığına ilişkin soruya Babacan, tekstil sektörünün geleneksel ve güçlü bir sektör olduğunu belirterek, bunun kendisi için baba mesleği olmasından dolayı yerinin ayrı olduğunu kaydetti.

Babacan, fuarcılığın İstanbul'da hala yeterince gelişmediğini, daha da geniş mekanlara ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, Ankara'da Akyurt'ta geniş bir araziyi konuyla ilgili tahsis ettiklerini, inşaatın başlayacağını ve Ankara Ticaret Odası'nın bu çalışmayı takip ettiğini söyledi.

Bu tür fuarların İstanbul ve Ankara'nın dışında Anadolu'da yaygınlaşması gerektiğini aktaran Babacan, her bir sanayi şehrinin fuar alanına sahip olması gerektiğini dile getirdi.

Babacan, fuar yatırımlarını, sanayi yatırımları ile eş tuttuklarını ve sanayi yatırımlarına verdikleri teşviki aynen fuar yatırımına da verdiklerini anımsattı.

Ürün kalitesi olarak bundan sonra en iyisinin hedeflenmesi gerektiğini belirten Babacan, şunları kaydetti:

"Markalaşma çok önemli. Devlet olarak destek de veriyoruz. Asla ihmal etmeyeceğiz. İyi yaptıktan sonra her meslekte para var, ekmek var."

Zorlu: "Desen çalmak için makasla elimi kestim"

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu da kaliteli ürün yapılmasının önemli olduğunu belirterek, "30 sene önce 'bu malları nasıl yapıyorlar' diye gider bakardık. Desen çalmak için elimi arkadan makasla kestiğimi itiraf edeyim. Şimdi onlar da 'ne güzel şey yapmışlar' diye bize geliyorlar" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri