Baba ve kızlarından haber yok

Ercişte görme engelli olmasına rağmen çilingirlik yapan İsmail Akçil ile kızları Dilber ve Sümeyye, 10 gündür aranıyor
-Yakınları, bir otomobilin kapı kilidini açmak için el ele dışarı çıktıkları belirlenen Akçil ve kızlarının, yaralı olarak kurtulmuş olmalarını ümit ediyor

ERCİŞ (A.A) - Van depreminde Erciş İlçesinde iki kızı ile birlikte el ele işe giderken yakalanan görme engelli çilingir ile kızları halen bulunamadı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İsmail Akçil (39), 20 yaşında görme yeteneğini kaybetti. Hayata babasından öğrendiği çilingirlik mesleği ile tutunan Akçil, görme engelli olmasına rağmen geçimini çilingirliğin yanı sıra elektrikli eşya tamiri ile sağlıyordu.
Akçil’in kızları Dilber (8) ile Sümeyye (13) okuldan arta kalan zamanlarında babalarına yardım ediyordu. Dilber ile Sümeyye, babalarını, işyerinin dışındaki işlere elinden tutarak götürüyorlardı.
Dilber ve Sümeyye kardeşler, tüm Türkiye’yi yasa boğan 7,2 büyüklüğündeki Van depreminin olduğu 23 Ekim’de de her zamanki gibi elinden tuttukları babalarını işe götürüyorlardı. Bu sırada depreme yakalanan İsmail Akçil ile kızlarından bugüne kadar haber alınamadı.
Deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları sona erdi, ancak Akçil ailesinin 3 ferdi hiçbir enkazın altından çıkmadı. Erciş İlçesi’nde ihbarlı olarak bilinen son kayıpları olan İsmail Akçil ile iki kızının bulunması için oluşturulan ekipler aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Deprem günü Akçil ailesini görenlerin ifadelerine göre enkazlarda arama çalışması yapan ekipler, son olarak bir görgü tanığının ifadesi üzerinde yoğunlaştı.
Depremden sonra Van’a giden Nihat Çiçekay, yeniden döndüğü Erciş’te İsmail Akçil ile kızlarının halen bulunamadığını öğrenince yakınları ile arama kurtarma ekiplerine ulaştı.
Akçil’i kilitli kalan otomobilinin kapısını açmak için çağırdığını, o sırada kızlarının da yanında olduğunu anlatan Çiçekay, ‘’İsmail Akçil’i işyerinden otomobilimin kapısını açması için çağırmıştım. Ben bisikletle önden gidiyordum, o da kızları ile el ele tutuşarak arkamdan geliyordu. Ben bir sokağa girdikten sonra depreme yakalandık, ben onları kurtuldu sanıyordum’’ dedi.
Çiçekay’ın Akçil ve kızlarını son gördüğü sokakta, enkazda arama çalışmaları yeniden başlatıldı. Akçil ve kızlarını sağ olarak bulma ihtimali düşük olsa bile en azından cansız bedenlerini bulmayı ümit eden yakınları, bu enkazdan da boş döndü. Ekiplerin, iş makineleriyle yaptıkları aramadan yine sonuç alınamadı.
İsmail Akçil’in amcası İshak Akçil, depremin olduğu günden beri aramalarını sürdürdüklerini, ancak halen yeğeni ile kızlarından bir haber alamadıklarını söyledi.
En son bir otomobilin kapısını açmak için kızları ile birlikte çıkan İsmail Akçil’in bir sokakta görüldüğünü öğrenince ümitlendiklerini ifade eden Akçil, ‘’Hiçbir enkazdan bulamadık, inşallah yaralı olarak kurtulmuşlar ve bir hastanededirler’’ dedi.
İsmail Akçil’in dayısı Ömer Sait Bozkurt da, yeğeninin 20 yaşında görme yeteneğini yitirdiğini, ancak babasından öğrendiği çilingirlik mesleğini sürdürdüğünü anlattı.
Akçil’in işyerindeki işlere oğlu veya kızlarının yardımıyla gittiğini belirten Bozkurt, ‘’Görme engelli olan İsmail, yine de çilingirlik yapıyor ve elektrikli eşya tamir ediyordu. Kızları Dilber ile Sümeyye, babalarını ellerinden tutup işlere götürüyorlardı. En son yine böyle bir işe giderken depreme yakalandıklarını öğrendik. Bugüne kadar ölü veya diri bulamadık’’ diye konuştu.
Akçil ve kızlarının, Erciş’te kayıp olarak ihbar edilen ve enkaz altında kalarak yaşamlarını yitirdikleri tahmin edilen son kişiler oldukları öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri