Azospermi hastalarının umudu Mikro TESE Yöntemi

Azospermi hastalarının umudu Mikro TESE Yöntemi

 

Azospermi, menide hiç sağlıklı sperm olmama durumdur. için gelen hastaların bir kısmında azospermi sorunuyla karşılaşılmaktadır. Kimisi genetik faktörlere bağlı, kimisi geçirilen ameliyatlar, kimisi doğuştan olmak üzere menide sperm kalitesi ve de sayısı açısından sorunlar yaşamaktadır. Bir açık ameliyat olan TESE, yani testisten doku alma işleminin mikroskop altında daha detaylı inceleme ile yapılmasına Mikro TESE diyoruz. Azospermi hastalarının bebek sahibi olabilmeleri için tek şans olan bu yöntem, ülkemizde bir çok tüp bebek merkezinde başarıyla uygulanmaktadır. Normal TESE yönteminde sperm bulma oranı %20 civarındayken, Mikro TESE yönteminde bu oran %50 civarındadır.

Local ya da genel anestezi altında yapılabilen işlemi; testis terisinin 2 - 3 cm'lik bir kesi açılarak testis dokusunda en az 4 farklı noktadan örnekler alınmasıyla gerçekleşir.

Mikro TESE işlemi ile sperm elde edilmesi durumunda bu spermler tüp bebek yöntemi ile kullanılabilir ya da dondurularak ileri bir tarihte kullanılmak üzere saklanabilir. Hiç sperm çıkmaması durumunda ise en az 6 ay sonra ameliyat tekrar edilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri