Azmetti ve kazandı

Kreş yerine spor salonunda büyüdü, dünya şampiyonu oldu. Anne ve babası da şampiyon sporcu olan, Seda Duygu Aygün, Kıck Boksta 3 dünya, 1 Avrupa şampiyonluğu kazandı. Aygün: Gözümü spor salonlarında açtım


Anne ve babasının kreş yerine spor salonunda büyüttüğü Seda Duygu Aygün, küçük yaşta sporla tanışarak, Kick Boks’ta 3 dünya ve 1 Avrupa şampiyonluğu kazandı. Eskişehirli şampiyon sporcular Erdin Aygün ve Aysun Aygün’ün tek çocuğu olan 26 yaşındaki Seda Duygu Aygün, spor hayatına anne ve babasının işlettiği spor salonunda başladı. 2,5 yaşından itibaren şampiyonların yetiştiği salonda, oyun oynayarak sporla tanışan Seda Duygu, 4 yaşında Eskişehir’de düzenlenen Tekvando Teşvik Müsabakaları’nda ilk altın madalyasını aldı.
Boks, Kick Boks, Karate, Muay Thai federasyonlarının faaliyetlerine katılarak sayısız madalyalar kazanan başarılı sporcu, 2000 yılında İrlanda’da yapılan Tekvando Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı, 7 kez de Türkiye Şampiyonluğu sevinci yaşadı. Tekvandodaki başarısını 1999-2005 yıllarında boks sporuna da taşıyan Seda Duygu, bu branşta da Norveç’te düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 2. oldu ve 5 kez de Türkiye şampiyonu olma başarısı gösterdi.
Eğitim hayatında da başarılı bir grafik çizen sporcu, Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan 2004’te mezun olduktan sonra, aynı yıl Eskişehir’de Beden Eğitimi Öğretmeni olarak göreve başladı. Anne ve babasının işlettiği Dinamik-Do adlı Spor Kulübü’nde antrenörlük de yapan Seda Duygu, dünya şampiyonlukları kazandığı Kick Boks ile 1994 yılında ilgilenmeye başladı. Yaş engeli nedeniyle ancak 2001 yılında Kick Boks müsabakalarına katılmaya başlayan Seda Duygu, 2001 yılından bugüne kadar aralıksız 9 kez Türkiye Şampiyonu olma başarısı gösterdi. Seda Duygu, 10. şampiyonluğunu da Konya’da devam eden Türkiye Şampiyonası’nda aldı.
2004 yılında İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda iki ayrı kategoride iki dünya şampiyonluğu elde eden genç sporcu, 2007 yılında Sırbistan’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda da kürsünün zirvesine çıkarak, dünya şampiyonluğu sayısını 3’e çıkardı. Kickboks, Boks, Tekvando Milli Hakemliği ile boks, voleybol antrenörlük belgelerine sahip olan başarılı sporcu Seda Duygu Aygün, yaptığı açıklamada, başarısında anne ve babasının antrenör olmasının çok büyük katkısı olduğunu söyledi.
Seda Duygu Aygün, kendini çok şanslı hissettiğini belirterek, “Anne ve babamın spor salonu sahibi olması nedeniyle gözümü spor salonunda açtım. Ailemin kazandığım şampiyonluklarda payı çok büyük” dedi. Anne ve babasının aynı zamanda antrenörü olmasının harika bir duygu olduğunu ifade eden Aygün, şunları kaydetti: “Hem manevi hem de teknik anlamda yanımdalar. Onların desteğini her zaman hissediyorum. Antrenörüm olmalarının bazı küçük olumsuz tarafları da var. Antrenmanlardan hiçbir zaman kaçamıyorum. Tabii ki bunun meyvesini de şampiyonluklar kazanarak, fazlasıyla alıyorum. Konya’da katıldığım Türkiye Şampiyonası’nda da 10. kez şampiyon olduğum için de çok mutluyum.”
ŞAMPİYON BABA VE ANNE
Boksta ve tekvando branşlarında gençlerde ve büyüklerde sayısız Türkiye Şampiyonlukları kazanan ve halen Türkiye Kick Boks Federasyonu Profesyonel Şube Başkanlığı görevini yürüten baba Erdin Aygün de Seda Duygu’nun oyun şeklinde tekvandoyla ilgilenerek spor yaşamına başladığını söyledi. Spor salonu işletmeciliği yaptıkları için çocuklarını kreş yerine spor salonunda büyüttüklerini anlatan baba Aygün, “Seda Duygu, küçük yaşta spora salonda oyun şeklinde özenerek başladı. İyi ki de başlamış. Onunla gurur duyuyorum” dedi. Türkiye’nin ilk bayan Kick Boks antrenörü olan tekvando sporunda Türkiye şampiyonluğu bulunan anne Aysun Aygün ise kızının başarılarının gurur verici olduğunu belirterek, pek çok Seda Duygu’ların yetişmesini ümit ettiklerini kaydetti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri