Aziziye Koleji Öğrencileri Öğrenci Meclis Başkanı Seçimi İçin Sandığa Gitti

Erzurum Özel Aziziye Anadolu ve Fen Lisesi'nde okul öğrenci meclis başkanlığı seçim heyecanı yaşandı. Demokrasi eğitimi ve okul meclisleri yönergesi kapsamında 2014 – 2015 eğitim öğretim sezonu okul öğrenci başkanlığı seçimi bu yıl...

Erzurum Özel Aziziye Anadolu ve Fen Lisesi'nde okul öğrenci meclis başkanlığı seçim heyecanı yaşandı.

Demokrasi eğitimi ve okul meclisleri yönergesi kapsamında 2014 – 2015 eğitim öğretim sezonu okul öğrenci başkanlığı seçimi bu yıl da Özel Aziziye Lisesi'nde tatlı bir rekabete dönüştü. Okul öğrenci meclis başkanı olabilmek için adaylar arkadaşlarına projelerini anlattı. Adaylar kendilerine tanınan süre içerisinde sınıflarda yaptıkları tanıtım faaliyetleri ile reklam çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdü. Genel ve yerel seçimleri aratmayan okul öğrenci meclisi başkanlığı seçiminde pusulalar basıldı. Aday üç öğrencinin ismi yazılı olan ortak pusulalara seçmen öğrenciler kimi başkan görmek istiyorsa o ismin altına evet mührünü vurarak demokratik tercihini kullanmış oldu.

Öğrencilerin oy kullanma işlemlerinin ardından yapılan sayımda 10/F sınıfı öğrencilerinden Murat Hafızoğlu okul meclis başkanlığına seçilmiş oldu.

Okul Müdürü Hasan Basri Tokcan ise"Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi kapsamında yapılan bu seçimlerin amacının; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, seçme- seçilme kültürü, katılımcı olma, iletişim kurabilme becerilerinin kazandırılması olduğunu belirtti. Seçim süreci içerisinde, okulumuzda önce şube temsilcilerinden oluşan okul öğrenci meclisi oluşturuldu. Daha sonra meclis içerisinden yapılan seçim sonucunda Öğrenci Meclis Başkanlığını 10/F sınıfı öğrencilerinden Murat Hafızoğlu kazandı, öğrencimizi tebrik ediyorum." dedi.

Okul Başkanı Murat Hafızoğlu 17 Ekim Cuma günü törende eski başkan Aykan Koçak'tan görevi devralacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri