Aziziye Koleji Ana Sınıfı Öğrencilerinden 'Şeker' Ziyaret

Erzurum Özel Aziziye İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, Erzurum Şeker Fabrikası’nda şekerin oluş sürecini uygulamalı olarak yerinde gördü. Anasınıfı öğretmenleri Hatice Kesici ve Nurdoğan Işık tarafından fabrikaya götürülen öğrenciler,...

Erzurum Özel Aziziye İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, Erzurum Şeker Fabrikası’nda şekerin oluş sürecini uygulamalı olarak yerinde gördü.

Anasınıfı öğretmenleri Hatice Kesici ve Nurdoğan Işık tarafından fabrikaya götürülen öğrenciler, burada her gün tükettikleri şekerin nasıl üretildiğini yerinde öğrendi. Öğrenciler, şeker pancarının fabrikaya girişinden, ürün olarak çıkışına kadar geçen süreç hakkında yetkililerden bilgi alarak, süreci yerinde görme imkanı buldu. Büyük bir ilgi ve merakla fabrikayı inceleyen öğrenciler, daha sonra elde edilen şekeri tattı.

Şekerin pancardan üretildiğini, şeker pancarının ne olduğunu gören öğrenciler fabrikada görev yapan kimya mühendisi yetkiliye şeker pancarının başka ne gibi kullanım alanı olduğunu sordular. Bir hektar alandan elde edilen pancarın baş, yaprak ve küspesi hayvan yemi olarak değerlendirildiğinde yaklaşık 300 kg canlı hayvan ağırlığı elde edilebildiğini öğrenince çok şaşırdılar.

Ayrıca; şeker pancarı ekilen 1 dekar alanın, 6 kişinin 1 yıl kullandığı kadar oksijen ürettiği, bunun ormandan 3 kat fazla olması bilgileri de etkileyici bilgilerden oldu.

Erzurum Şeker Fabrikası yetkililerinin yakın ilgisine teşekkür eden öğretmenler, bu tarz gezilerin öğrencilerin ufkunu açtığını ve kalıcı bilgiye ulaşılmasını sağladığını söylediler.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri