Aziz Yıldırım: 70 Milyon Bulacağız, Taraftara Güveniyoruz

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kolej arsasıyla ilgili, "Kolejin arsası 70 trilyon. Normalde Fenerbahçe Kulübü 70 milyon verip de o arsayı alamaz yani. Normalde almaması lazım. Devletin sahip çıkıp o arsaları kulübe vermesi lazım....

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kolej arsasıyla ilgili, "Kolejin arsası 70 trilyon. Normalde Fenerbahçe Kulübü 70 milyon verip de o arsayı alamaz yani. Normalde almaması lazım. Devletin sahip çıkıp o arsaları kulübe vermesi lazım. Biz 70 milyon bulacağız. Kime güveniyoruz? Taraftara güveniyoruz, kulübe güveniyoruz" diye konuştu.

Sarı - lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, Sakarya'da Fenerbahçeliler Derneği'nin açılışını yaptı. Derneğe gelişinde taraftarların yoğun ilgisiyle karşılayan Yıldırım, taraftarların oluşturduğu kalabalık nedeniyle dernek binasına güçlükle girdi. Aziz Yıldırım, derneğin açılışını Asbaşkan Mithat Yenigün ile birlikte yaptı.

Dernek binasını gezen ve taraftarların formalarını imzalayan Yıldırım, bir süre Asbaşkan Mithat Yenigün ve dernek başkanıyla sohbet etti. Dernek başkanından Sapanca'daki kürek ve

diğer tesislere sahip çıkmasını isteyen Yıldırım, "Küreği daha ileriye götürecek hamleler yapalım. Oraya para harcayın demiyorum, sahip çıkalım. Sakarya, Sapanca buradaki gençleri yetiştirmek lazım. Kaynak da var." diye konuştu.

Fenerbahçe'nin güçlü taraftarı olduğunu ve kulübe sahip çıktığını kaydeden Aziz Yıldırım, şunları söyledi: "O zaman kulübün güçlüklerini aşmak lazım. Kulübün en büyük güçlükleri; geçmişte çok büyük varlıkları olmadığı için, varlığı yeni yaratmak istediği için... Ekonomik güç lazım ki varlığı yaratasın. Ayın 30'unda ihale var. Kolejin arsası. 70 trilyon. Normalde Fenerbahçe Kulübü, 70 milyon verip de o arsayı alamaz yani. Normalde almaması lazım. Devletin sahip çıkıp o arsaları kulübe vermesi lazım. Biz 70 milyon bulacağız. Kime güveniyoruz? Taraftara güveniyoruz, kulübe güveniyoruz."

Fenerbahçe'nin '1 milyon üye projesi' ile ilgili de konuşan Aziz Yıldırım, "Bir milyon üye yapalım. Daha da artar inşallah. Bu bir senede olacak iş değil. Bu 3-4 senelik süreç gerektirebilir. İşte bunu alınca kulüp yönetimleri bu parayı iyi değerlendirirse, varlıklara yatırırsa ve genel kuruldan gidip de yeni yapacağı, mesela; enerji santraline gidecek, genel kurula gidecek. 'Ben 50 milyon, 100 milyon verecem. Buradan parayı kullanacağım' İzin alırsa yapar. Çimento fabrikası, inşaat... Genel kurula bağlı harcama yetkileriyle bunlar değerlendirilecek. Borçları temizleyeceğiz. Borçlar kalkacak. Ondan sonra bunu yapacağız. Bunun yanında ne gelecek. Belki Türkiye'deki ilk defa çok geniş katılımlı demokrasi seçimiyle, demokrasi içerisinde seçimle yönetimler gelecek." ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım, açılışın ardından Serdivan ilçesindeki Fenerbahçe Futbol Okulu’nu ziyaret etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri