Azeri Zeynalov, Rus Vatandaşını Öldürdüğü Suçlamasını Reddetti

Rusya’nın başkenti Moskova’nın Biryulyovo bölgesinde Rus vatandaşı Yegor Şerbakov’u öldürdüğü iddiası ile hakim karşısına çıkarılan Azeri vatandaşı Orhan Zeynalov, suçlamaları reddetti.

Rusya’nın başkenti Moskova’nın Biryulyovo bölgesinde Rus vatandaşı Yegor Şerbakov’u öldürdüğü iddiası ile hakim karşısına çıkarılan Azeri vatandaşı Orhan Zeynalov, suçlamaları reddetti.

Moskova Biryulyovo kent mahkemesinde görülen davada hakim soruşturmaya devam edilmesi ve Zeynalov’un 10 Aralık’a kadar tutuklu olarak kalmasına karar verdi.

Biryulyovo’da Rus vatandaşının öldürülmesi üzerine ırkçı gruplar gösteri düzenleyerek semt pazarı başta olmak üzere göçmenlerin çalıştığı iş yerlerinin camlarını kırmış, araçları parçalamıştı.

Soruşturmanın araştırmayı ve adaleti engelleyeceği ve şahitleri tehdit edeceği yönündeki talebini dikkate alan hakim, Zeynalov’un tutuklu olarak yargılanmasına karar verdi. Mahkeme Azeri vatandaşının resmi bir işi ve düzenli geliri olmadığını, kayıtlı olduğu adreste de yaşamadığını tespit etti.

Tutukluluk kararında Zeynalov’un cinayetle suçlanması ve toplum açısından tehdit oluşturması da dikkate alındı. Hakim açıklamasında, “Orhan Zeynalov cinayetle suçlanıyor. Tutuklu yargılanmasına tanıkların ifadeleri çerçevesinde karar verildi.” dedi.

Soruşturma Komisyonu’ndan Vladimir Markin, Interfax’a yaptığı açıklamada, Zeynalov’un suçunu kabul ettiğini ifade etmişti. Markin, “Zeynalov soru sırasında Yegor Şerbakov’u Vostryakovski Sokağında 10 Ekim sabah saatlerinde bıçakladığını itiraf etti…” bilgisini vermişti.

Interfax’a konuşan Zeynalov’un babası ise oğlunun böyle bir cinayete karışmış olabileceğine inanmadığını söyledi.

Diğer taraftan Zeynalov’un gözaltına alınması ile ilgili televizyonlarda yayınlanan görüntüler Azerbaycan’ın tepkisine neden oldu. Rus televizyonuna konuşan Azerbaycan Moskova Büyükelçisi Polat Bülbüloğlu, Azeri vatandaşının gözaltına alınması ile ilgili Moskova’ya nota vermeye hazırlandıklarını söyledi. Suçlu bulunması durumunda Azeri vatandaşının gerekli cezayı almasını desteklediklerini kaydeden Bülbüloğlu, tüm yargılama sürecinin hukuk çerçevesinde olması gerektiğine dikkat çekti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri