Azerbaycanlı Ailenin 12'nci Çocuk Sevinci (Özel)

Azerbaycan'ın Berde ilçesinde yaşayan İskenderov ailesi 12'nci çocuğunun sevincini yaşıyor.

Azerbaycan'ın Berde ilçesinde yaşayan İskenderov ailesi 12'nci çocuğunun sevincini yaşıyor. 17 yıldır evli olan Baba Taleh İskenderov (42) ve anne Tünzale İskenderova'nın (34) dünyaya gelen 12'inci çocukları ülkede birinci gündem maddesi oldu. Ailenin 5 çocuğunun da doğumdan hemen sonra vefat ettiği bildirildi. Yani, Tünzale İskenderova her yıl bir doğum yaptı.

Ailesinin geçimini minibüs şoförlüğü yaparak sağlayan Taleh İskenderov en büyükleri 16 yaşında olan 7'si erkek 5'i kız 12 çocuğunu Allah'ın bir hediyesi olarak değerlendirdiğini ve şükrettiğini söyledi. Cihan Haber Ajansı' na (Cihan) konuşan İskenderov, "Allah'a şükrediyorum ki bana sağlıklı evlatlar nasip etti. Tek duam onları insanlığa liyakatli, kültürlü, yardımsever fertler gibi yetiştirmeyi de bana nasip etsin." dedi. Evlatlarının sayısının kendisini ve eşini hiçbir zaman endişelendirmediğini ifade eden İskenderov ''Benim 12 çocuğum var diye hiçbir zaman gelecek endişesi yaşamadım. Allah'a ümit besleyen hiçbir zaman ümitsiz kalmaz." dedi.

ARABADA BİZE YER KALMIYOR

İskenderov, ailesiyle birlikte yaptıkları akraba ziyaretlerine 12 kişilik olan minibüsünü kullanarak gerçekleştirdiğini belirterek," Çocuklarımızı minibüse bindirince bize yer kalmıyor." dedi.

Anne Tünzale İskenderova ise çocuklarına bakmanın her kadının en kutsal görevi olduğunu ve bu konuda herhangi bir sorun yaşamadığını söyledi. Çocuklarının isimlerini hiç takılmadan bir çırpıda söyleyen anne İskenderova genç annelere çocuk konusunda daha cesaretli olmalarını tavsiye etti.

Azerbaycan'da en çok izlenen kanallardan olan Hazar televizyonunun sabah programına katılan aile, söz konusu programa davetli sanatçıların da ilgi odağı oldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri