Azerbaycan'ın Tarihi Şehri 2 Bin 701'inci Yaşını Kutluyor

Azerbaycan'ın tarihi şehri Şeki, kuruluşunun 2 bin 701'nci yılını kutluyor. Şehrin meydanlarında gerçekleştirilen kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.

Azerbaycan'ın tarihi şehri Şeki, kuruluşunun 2 bin 701'nci yılını kutluyor. Şehrin meydanlarında gerçekleştirilen kutlamalar renkli görüntülere sahne oldu.
Çeşitli amatör ve profesyonel müzik gruplarının ve halk dansları topluluklarının gösterileri, izleyenler tarafından büyük beğeniyle karşılandı. El sanatları ve ipeği ile ünlü olan şehrin sokaklarında sergilenen sergilerdeki el işi eserler, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.
Sokaklarda ip cambazlarının yaptığı akrobatik hareketler ise başta çocuklar olmak üzere büyük beğeni topladı. Kutlamalara şehrin merkezi caddelerinde yapılan geçit töreninde çeşitli modern dans gruplarının yaptığı gösteriler damga vurdu.
Kutlamalara katılan Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, Şeki şehrinin tarihi dokusu itibariyle çok önemli bir şehir olduğunu söyledi. Şehrin Bursa'yı andıran özellikleri olduğunu ifade eden Coşkun ''Buradan Bursa'ya uzanan dolayısıyla Azerbaycan ve Türkiye arasındaki her zaman bahsettiğimiz tarihi dostluk köprüsünün hayata geçirildiği yerlerden birisidir Şeki ''dedi.
Şeki şehir kutlamaları çeşitli etkinliklerle hafta sonuna kadar devam edecek.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri